Chystá se ne jeden, ale hned dva seriály X-Men

V budoucnu bude televize plná mutantů.

Už před nějakou dobou se začalo mluvit o tom, že stanice FOX pracuje (nebo minimálně zvažuje) seriál na motivy komiksů/filmů X-Men. Ovšem, teď vyšlo najevo, že se nedočkáme jednoho, ale hned dvou projektů, které se budou mutantům s nadpřirozenými schopnostmi věnovat. 

Stanice FX totiž oznámila, že objednala pilotní epizodu série nazvané Legion, zatímco FOX připravuje seriál Hellfire. 

První zmíněný projekt se zaměří na muže jménem David Haller, který už od dětství trpí mentální poruchou, konkrétně je mu diagnostikována schizofrenie. Ovšem, po letech pobytu v psychiatrických léčebnách a setkání s dalším pacientem, se začne ukazovat, že ony hlasy a vize v jeho hlavě nemusejí být příznakem psychické nemoci. 

Komiksovým fandům asi není nutné připomínat, že David Haller je synem legendárního Profesora X. Jestli tomu tak bude i v televizní verzi, to zatím není jasné. Ovšem, co už se ví, je, že první díl napíše zkušený tvůrce Noah Hawley (výtečné Fargo) a na produkci se bude podílet třeba Bryan Singer (režisér filmových X-Menů). 

Hellfire se hlásí o slovo

Seriál, který připravuje FOX, tedy zmíněný Hellfire, se bude odehrávat v šedesátých letech, bude sledovat příběhy speciálního agenta, který narazí na na mocichtivou ženu. Ta disponuje neuvěřitelnými schopnostmi a pracuje pro tajemný klub zbohatlíků, který si říká Hellfire Club. A nemají menší cíl, než ovládnout svět (jak jinak). 

Hellfire je v komiksech velmi známá organizace a jistě si ji pamatují i filmoví fandové, objevil se v X-Men: První třída. Asi by bylo naivní očekávat, že herci z filmové verze se vrátí i v seriálu, zřejmě půjde o novou podobu tohoto klubu s jinými představiteli. 

Jeden ze šéfů FOXu Jonathan Davis slibuje, že budeme spokojeni:

"Hellfire je unikátní příležitostí blíže prozkoumat tyhle výjimečné postavy, ale také nabídnout nové postavy a dát televizním divákům šanci zažít tento rozšířený svět v explozivním stylu, o kterém budou všichni mluvit. Akce, týkající se ´Hellfire" bude dynamická a uspokojí oddané fanoušky, ale nováčci se na tom také jistě stanou závislými!" 

I na produkci Hellfire se bude podílet zmíněný Bryan Singer a opět není jasné, kdy seriál uvidíme, ale jelikož jsou X-Meni v módě, určitě nebudeme muset čekat dlouho. 

Který projekt vás zatím zaujal víc? 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat