Lauren Graham vzpomíná na natáčení seriálu Gilmorova děvčata

Kdo nejvíc kazil záběry? A co asi dělají hlavní hrdinky teď?

Je to patnáct let, od premiéry seriálu Gilmorova děvčata. To už je nějaký ten pátek. Ale představitelka Lorelai Lauren Graham má stále v živé paměti, co se odehrávalo na natáčení.

Málokdy vyjde záběr napoprvé, to ví každý, kdo má i minimální znalosti o filmové nebo seriálové tvorbě. Přeřeky, nechtěné osoby v záběru atd. atd., důvodů, proč se musí jednotlivé scény dělat znovu a znovu, je mnoho.

V případě Gilmorových děvčat by si člověk řekl, že největší problém byly asi rozhovory. Málokterý seriál je tak ukecaný jako tenhle a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby se herci nejčastěji prali s tím, že jim vypadl text.

Ale Lauren Graham prozradila, že důvod pro opakování záběrů se skrýval někde jinde:

"Dělali jsme spoustu záběrů a důvodem bylo to, že komparz nepřešel v pravou chvíli nebo například zakopl ten, kdo se staral o stabilitu kamery. Vsázeli jsme se, kolik si jednotlivé záběry vyžádají pokusů a nikdy předtím a nikdy potom jsem se tak často nevsázela. Ale to je prostě součást téhle práce." 

Zdá se, že na place měli hodně nešiků. Je ale nutné poznamenat, že v seriálu se pohybovala spousta herců, kteří představovali obyvatele idylického městečka Stars Hollow, takže není až takovým překvapením, že právě oni často byli důvodem, proč bylo nutné některé scény natáčet opakovaně. Ukočírovat takové množství lidí prostě není snadné.

A co ony zmíněné dialogy, byla fuška se je naučit?

"Kvalitní scénář má v sobě jakousi hudbu. V televizi se tenhle styl psaní vyskytuje málokdy, jde o způsob psaní, kdy pokud neřeknete jedno slovo, je to mimo, zní to špatně. Obvykle nebylo obtížné si to zapamatovat. Bylo to jako učit se písničku, naučíte se slova a víte, kdy je máte říct a to až zazní jedna část hudby. Byla jsem zvláštní dítě, které recitovalo poezii pro ostatní, takže tohle pro mě byla skvělá práce."

K samotnému seriálu Lauren dodává:

"Jsem extrémně pyšná. Roky jsme byli opakem Přátel. Kelly Bishop (představitelka Emily, pozn. redakce) jednou řekla, ´Myslím si, že tohle bude jeden z těch pořadů, ke kterým se budou lidé vracet a sledovat je znovu a znovu.´ V dané době jsem se tím moc nezabývala. Ale později jsem dělala muzikál na Brodwayi a najednou se tam objevily mladé dívky, které přišly proto, že viděly Gilmorova děvčata a já si pomyslela, ´Aha, reprízy.´ Protože v dané době běžely. Bylo to o několik let později. V době, kdy jsme začínaly natáčet neměl můj telefon ani fotoaparát," dodala herečka se smíchem.

Nakonec se Lauren ještě zamyslela nad tím, co asi dělají hlavní hrdinky teď:

"Je zábava si představovat, co dělají v téhle době, ty dvě, které jsou něčím víc než nejlepšími přítelkyněmi. Už není potřeba, aby byla Rory, která se blíží třicítce, vychovávaná. Takže si umím představit, že spolu tráví prázdniny, dobrodružství, baví se tím, že mluví o svých vztazích a to v dospěláckém stylu. Asi si dokážete představit nějaké opravdu vtipné scény s námi a Kelly. Rory už nemusí být vychovávaná, ale myslím si, že Emily se ani trochu nezměnila, pokud se bavíme o sekýrování Lorelai. Jsem si jistá, že má co říct k tomu, jaká životní rozhodnutí udělala. Další věcí je, že jsem vždy milovala Lorelai jako podnikatelku, je vlastníkem malého byznysu. Umím si představit, že její talent a úspěch v tomto oboru se ještě zlepšily."

Chybí vám "Gilmorky"? Sledujete je, pokud se objeví v televizi?

Zdroj: EW

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat