Recenze: The Bastard Executioner S01E04 (A Hunger/Newyn) - Zpěvák Ed Sheeran a vydloubané oči

Brutální jízda pokračuje. POZOR, SPOILERY.

Pomalu se nám to začíná rozjíždět. Historická krvárna The Bastard Executioner nezačala špatně, ale zatím se příběhově nevyvíjela tak, aby se člověk nemohl dočkat další epizody. Děj čtvrté epizody je konečně o něco více strhující.

První díl sice odstartuje ne úplně povedenou bitkou (je to takové pošťuchování bez lepší choreografie), ale důležitější je, že události, které po ní následují, odhalují více z příběhu léčitelky Annory (Katey Sagal). Kromě jiného se dozvíme se, proč tak často ukazuje holou prdku.

Zatím nebylo příliš jasné, jakou má v seriálu roli a stále se nedozvíme, co skrývá za tajemství, ale její dějová linka začíná být zajímavá.

Navíc je propojena s cestou baronky Lowry (Flora Spencer-Longhurst), která se vydává na hrad Windsor. Ten je obývaný nejen roztržitým králem, ale především několika dalšími osobami, které vesele intrikují a ve sklepeních provádějí hodně nepěkné věci.

Například mučení, které zahrnuje trhání prstů, vydloubávání očí a usekávání rukou. I v tomto dílu samozřejmě nechybí hodně brutální momenty. Ono zmíněné vyloupnutí kukadel jako zrcadel je nám ukázáno v plné "kráse" a je to docela hnus, jinak to popsat nejde.

Překvapením je, že v těchto scénách figuruje zpěvák Ed Sheeran. A zatímco my ho známe jako takového milého "ťunťu", tvůrci seriálu mu dali naprosto odlišnou roli. Hraje krvelačného sira Cormaca.

Příběh na hradě Windsor sleduje dvě linky. Jedna se věnuje baronce a její snaze o záchranu panství a druhá se soustředí na snahu mocného duchovního Robinuse (Trevor Sellers), který se pokouší odhalit jakési velké tajemství, ve kterém figuruje právě Annora.

Dění kolem baronky není nejdříve příliš zajímavé. Vlastně je docela nudné, ale to se změní ve finále, kdy ona křehká květina ukáže, že když je potřeba, má pořádné "koule".

Zápletka týkající se Robinuse je působivá hned od začátku a hodně mě zajímá, co se bude dít dál. A asi to bude něco. Robinus není žádný cimprlich, má pokoj vyzdobený lidskými kůžemi.

Láska je slepá

Hlavní hrdina Wilkin/Gawain (Lee Jones) samozřejmě dostane také prostor a je to ohraná písnička. Nedokáže se v přítomnosti muže, o kterém si myslí, že zabil jeho ženu, kontrolovat. Jasně, je to pochopitelné, lační po krvi a ještě, aby ne, pohled na rozpáranou těhotnou manželku po odvetě prostě volá.

Ovšem, tím, že se chová, jak se chová, ohrožuje nejen sebe, ale také šanci na pomstu pro ostatní a to moc sympatické není. Od smrti jeho milované uběhlo několik měsíců, takže by se mohl naučit kontrolovat a myslet i na své bratry ve zbrani.

Sympatická je jeho vynucená spolupráce s Corbettem (Stephen Moyer), který samozřejmě intrikuje na každém kroku, ale oba pánové jsou na sobě závislí, takže jsou nuceni si občas vypomoci. Je jasné, že se nesnášejí a pohrdají jeden druhým, ale situace tomu chce, aby se z nich stali parťáci.

Mimochodem, Corbett stále víc vystrkuje růžky a je to mile nemilé. Zdá se, že se nám tu klube docela zajímavý záporák.

A něco podivného se nám klube i z Jessamy Maddox (Sarah Sweeney). Ta zavile ignoruje, že Wilkin není její skutečný manžel, takže ho ocucává a nechápe, proč z toho není nadšený. Prostě jí "hrabe". Co z toho bude, to ještě uvidíme. A já jsem zvědavý, jak tohle dopadne. Ona rádoby neškodná paní umí být totiž pěkně děsivá.

Ve zkratce:

Příběh nabírá na obrátkách, vrší se nám tajemství a intriky, což je jedině dobře. Tajemství spojená s Annorou mají co nabídnout, některé postavy se stávají zajímavějšími a zajímavější a jistě potěší i cameo Eda Sheerana v nečekané roli.

Klady:

+: Corbett, Jessamy nebo lady Love jsou čím dál výraznější
+: Pomalé odhalování tajemství Annory
+: Opět hodně drsné

Zápory:

-: Úvodní souboj není nic moc
-: Wilkinova bezhlavý hon za pomstou

Hodnocení: 70 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat