Recenze: The Walking Dead S06E05 (Now)


Teď. Jsme zpět v přítomnosti a asi se budou dít velký věci! POZOR, SPOILERY!!!!

V tomto díle není jednoduché se orientovat. Děj a situace přeskakují jako rozbitá deska, ale jedná se zatím o jeden z nejzlomovějších dílů 6. řady.

Rick (Andrew Lincoln) se řítí zpět od karavanu s pořezanou rukou, ječíc jako Viktorka u splavů, aby otevřeli tu zatracenou bránu. Potom má Rick velkou vzletnou a optimistickou řeč, kdy všem tvrdí i to, že se Glenn (Steve Yeun) a Nicholas (Michael Traynor) vrátí. Maggie (Lauren Cohan) a Aaron (Ross Marquand) se vydávají na cestu, aby našli Glenna. Berou to zkratkou kanálem, kde na ně v haldě sr...  výkalů a odpadu vylezou dvě notně opotřebované zombie. Spencer (Austin Nichols) se opije a pohádá s Deannou (Tovah Feldshuh). Denise (Merritt Wever), neurotická doktorka, dostává motivační řeč od Tary (Alanna Masterson). Díky tomu se Denise podaří stabilizovat jednoho zraněného, s novým elánem se vydá za Tarou. A začne ji líbat, očividně tu máme další pár stejného pohlaví. Maggie maže Glennovo jméno ze zdi zesnulých, Aaron jí přijde pomoci a zmiňuje, že by se mohla Glennovi pro návratu naznačit, že Aaron/Aerin může být jméno pro holku i kluka, jen záleží na hláskování. Takže tady to je! Má teorie o Maggieně těhotenství - POTVRZENO! Dále se dozvídáme, že Jessie (Alexandra Breckenridge) a Rick už také našli moment pro sebe a Ron (Austin Abrams) se snaží na Carla něco uvařit. Najednou chtěl, aby ho Rick učil střílet. Carl (Chandler Riggs) konečně ukázal, že má co je třeba a Ronovi tak trochu nakopal půlky.

Ve zkratce:

O vývoje postav moc postaráno není, jediným vývojem zde prošla Denise. Nejen, že se rozhodla skutečně dělat doktorku, ale také její coming out jako lesbičky je docela WoW moment. Ale zlomové okamžiky tu máme, takže o novinky v kolonii a šokující okamžiky není nouze. Jméno Glennova představitele se opět neukázalo, tudíž stále nevíme, zda Glenn žije nebo jestli fotky z natáčení, kde Steven Yeun, neukazují flashbacky.

Postavy:

Maggie je přecitlivělá už několik dílů, což vysvětluje její těhotenství. Denise konečně vylézá ze své skořápky a strachu z neúspěchu. Rozhodnutí žít naplno a dělat, co je třeba z ní asi buduje silnou postavu dalších dílů. Rosita (Christian Serratos) se začíná strachovat o Abrahama (Michael Cudlitz). Jednoduše řečeno - paranoia pracuje.

Nejlepší scéna:

Rozhodně kanálová scéna. Jediné, co mi tu vadilo, byly Magginy vlasy, které prozrazovaly, že scéna byla točená na zemi, aby nátlak ze strany zombíka vypadal reálně.


Plusy:

+: Návrat do přítomnosti

+: Absence Morgana, protože toho bylo v minulém díle až dost

+: Boj o jídlo (i v Alexandrii konečně dochází zásoby)

Mínusy:

-: Již zmiňované vlasy Maggie

-: Absence Daryla (Norma Reedus má zoufale málo prostoru)

Hodnocení: 85 %
Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat