Gilmorova děvčata: Bude se v seriálu nadávat? Je Rory zadaná? A vyjdou všechny díly najednou?

Tvůrkyně seriálu odpověděla na pár zajímavých dotazů.

V televizních vodách je hodně řešeným tématem návrat Gilmorek. Netflix dal zelenou čtyřem cca hodinu a půl dlouhým epizodám, které se aktuálně natáčejí. A právě o "vzkříšení" Gilmore Girls se rozpovídala tvůrkyně seriálu Amy Sherman-Palladino pro TVline:

Samozřejmě došla řeč na smrt představitele Richarda Gilmorea Edwarda Hermanna:

"Ed zemřel a to bylo prostě v háji. Bylo to nečekané. Nikomu neřekl, že je nemocný. Byl to hodně hrdý týpek. Takže mu nikdo z nás nemohl říct sbohem. To bylo těžké speciálně pro Lauren a Alexis. Byl pro ně jako jejich druhý otec. Byl jedním z nás a teď je pryč." 

Richardova smrt se bude v seriálu samozřejmě řešit. Amy neřekla konkrétně jak, ale rozhodně to nebude zmíněno jen letem světem:

"Nemůžete jen říct, ´Ach, Richard zemřel poklidně ve spánku a teď jdeme na festival sbírání třešní.´ Je to bolestné. Stále se zalykám, když o tom mluvím, protože jsem na to nebyla připravená."

Dál padla otázka na to, kteří z bývalých partnerů Rory se vrátí. Už víme, že uvidíme "hlavní trojku" Jesse, Deana a Logana, ale ti nebyli jediní, se kterými Rory něco měla:

"Dohody ještě nejsou uzavřeny... Naším plánem je přivést zpět tolik těchto milých můžu, kolik jen bude možné. Máme také určité dějové linky, které musíme vyladit, protože očividně jsou v Hollywoodu stále rozpočtová omezení... Takže určitě dějové linky - v nichž se vyskytoval jeden z kluků - už nejsou v našich rukou. Stále řešíme, kdo se v objeví. My je určitě chceme vidět. A máme naplánované příběhové linky. Jen potřebuji někoho, kdo mi řekne, že se objeví." 

Bude tedy na začátku nové minisérie Rory zadaná nebo volná?

"Ona je... svobodná ve smyslu toho, že není vdaná. Ale chodí na schůzky, stejně jako každá mladá žena s takovým vzhledem."

Je obvyklé, že Netflix zveřejňuje kompletní řady svých seriálů v jeden den. Gilmorova děvčata ale budou více méně kolekcí čtyř celovečerní filmů. Vyjdou také ve stejnou chvíli?

"Já bych byla raději, kdyby nebyly vydány najednou, protože mám pocit, že jsou tu velká očekávání a myslím si, že oddaní fandové by si to užili víc, pokud by mezi nimi byly menší pauzy. Protože poslední věcí, kterou chcete, je aby někdo přeskočil na závěrečný díl a všem to zkazil - což si myslím, že by se v téhle nestřídmě době stalo, abych byla upřímná. Takže bych upřednostňovala, aby se objevily nejméně den po sobě. Dopřejme lidem trochu sluníčka a procházku (smích). Zatím jsme o tom s Netflixem nemluvili, takže nevím, jaká je jejich idea. Ale plánujeme to nadhodit." 

Nové díly nabídne Netflix, jehož projekty jsou obvykle dost odvážné. Postavy například často mluví jako "dlaždiči". Přitvrdí i Gilmorky? Bude se v nich klít? Pronese například Emily nějaký hodně šťavnatý výraz?

"O tom stále debatujeme (smích). Zvláštní věc na Gilmorkách je... žijete život s těmito lidmi a oni mají určitý jazyk. A ve chvíli, kdy někdo začne mluvit jinak, tak to je prostě divné. Napsali jsme několik řádek dialogů, kde se kleje a je to prostě... je to prostě divné. Jen se snažíme najít rovnováhu. Tenhle problém jsme původně neměli... Jsou místa, kde drsný jazyk potřebujete pro příběhy, které vyprávíte. Upřímně, my jsme ho nikdy nepotřebovali. Nikdy jsme nepotřebovali, aby Taylor naplno pronesl: ´Vy zasr*ní kreténi ze Stars Hollow."

Datum premiéry zatím není známo, ale snad se dočkáme brzy. Mnozí už se jistě nemohou dočkat, až dámy spustí svou kanonádu slov.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat