Hra o trůny: George R.R. Martin naznačil, že Ned není otcem Jona už v roce 2002

I když jen jemně.

Jednou z nejvíce šokujících událostí z finále šesté řady Game of Thrones (recenze) bylo, když jsme se dozvěděli, že Ned Stark není otcem Jona Snowa (Kit Harington). Mnozí diváci byli tímhle odhalením velmi překvapení, ale někteří až tolik ne.

Několik lidí to totiž tušilo už nějakou dobu. Autor knižní předlohy George R.R. Martin totiž něco naznačil už v roce 2002 během zodpovídání otázek fanoušků. Prohlásil následující:

"Matky mohou pojmenovat své dítě před narozením, během něj nebo dokonce i po něm, i ve chvíli, kdy umírají. Dany pravděpodobně dostala jméno od její matky, Tyrion od jeho otce, Jon od Neda."

Na první pohled na tom není nic zvláštního, ale když se na to zaměříte pozorněji, tak uvidíte, že v případě Daenerys (Emilia Clarke) a Tyriona (Peter Dinklage) použil George výrazy "matka" a "otec", ale u Jona zaznělo "Ned".

A znáte oddané fanoušci, za vším vidí něco víc a hned se v tom začali šťourat. A v tomto případě udělali dobře. George záměrně neřekl otec, ale Ned, aby naznačil, že jejich vztah není úplně takový, jak by se na první pohled mohlo zdát.

SOUVISEJÍCÍ: JAK TO VLASTNĚ JE S PŮVODEM JONA SNOWA?

Ale na potvrzení toho, že Jon není Nedův syn, jsme si museli počkat dlouhých 14 let.

Tušili jste to nebo vás to zaskočilo?  

Zdroj: The Citadel
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat