Hra o trůny: Jak to je s původem Jona Snowa?

Jak to s tím kudrnáčem vlastně je? POZOR, SPOILERY!!!

Ve finále šesté řady Game of Thrones jménem The Winds of Winter (recenze) se odehrála hromada zajímavých momentů. A některé z nich vyvolaly spoustu otázek. Samozřejmě to platí i pro odhalení faktu, že Jon Snow (Kit Harington) není synem Neda Starka (Robert Aramayo), ale jeho sestry Lyanny Stark (Aisling Franciosi).

Ta vrazila svého nově narozeného caparta Nedovi do náruče a něco mu zašeptala do ucha. Samozřejmě se vyrojila spousta spekulací, co by to jen mohlo být. Ale nejdříve si vyřešme očividnou věc a to, že otcem Jona je s největší pravděpodobností Rhaegar Targaryen.

To sice nebylo jasně řečeno, ale napovídá tomu několik indicií. Například to, že Lyanna zapřísahala Neda, aby se pravdu nikdy nedozvěděl Robert Baratheron. Právě jemu byla Lyanna přislíbena a pokud by zjistil, že Lyanna porodila Rhaegarovi syna, určitě by mimčo bez zaváhání zabil.

A není divu. Rhaegar unesl Lyannu a tím v podstatě odstartovala rebelie proti Targaryenům. Během ní Robert připravil o život Rhaegara.

Lyanna také nedopadla dobře, zemřela poté, co porodila dítě, které si Ned odnesl na Zimohrad a nikdy nepronesl jediné slovo o jeho matce.

Další dohady mluví o tom, že Lyanna Nedovi pošeptala do ucha pravého jméno svého syna a to "Jaehaerys". Dva předchozí králové z rodu Targaryenů nosili toto jméno, což by znamenalo, že Jon by byl Jaehaerys III. Targaryen.

A jen pro zajímavost, Jaehaerys II. Targaryen byl ten, který se dozvěděl, že legendární  spasitel nazývaný "princ, který byl přislíben", bude pocházet z linie Targaryenů.

Tím pádem by právě Jon (a nebylo by to žádným překvapením) mohl být oním vyvoleným a kromě toho by byl jako Targaryen žhavým kandidátem na Železný trůn.

Navíc by se v něm symbolicky mísila "studená" a "horká" krev Starků a Targaryenů.

Jak už to tak v případě Hry o trůny bývá, je to hodně komplikované. A abychom byli ještě více zmatení, tak se na stránkách MakingGameofThrones objevilo schéma, které ukazuje vztahy Lyanna a Jona k hromadě dalších postav. Tak hodně štěstí studiu následujícího obrázku.

Doufám, že jsem uvedl správné informace, přiznávám, že už jsem i já z všech těch jmen, míst a událostí zmatený jako dyslektik na hodině účetnictví.







Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat