Daredevil: Tvůrce skvělého komiksového seriálu a Marvel se prý nemají v lásce. A to vůbec. Co je na tom pravdy?

Nesnáší se?

Duchovním otcem seriálu Daredevil, který patří k tomu nejlepšímu, co nabízí streamovací společnost Netflix, je Drew Goddard. Ovšem, ten v průběhu první řady odešel pracovat na filmu Sinister Six, který sice také našel inspiraci u komiksů od Marvelu, stejně jako Daredevil, ale hlavní dohled nad ním má Sony.

A proslýchá se, že důvodem bylo i to, že zástupci Marvelu a Drew měli dost velké neshody. K tomu se teď Goddard vyjádřil. Bude to zklamání pro všechny drbny, ale vypadá to, že mezi nimi není horká krev. Goddard se bude dokonce podílet na plánované druhé řadě Daredevila.

Co tedy Drew říká o tom, jaká je spolupráce s Marvelem?

"Miluji Marvel a stále s nimi pracuji. Byl jsem v pracovně scenáristů pro druhou řadu před pár týdny - pokračuje to. Myslím, že to bylo vylíčeno jako jakási forma nepřátelství, ale tak to nikdy nebylo. Oni vědí, že mám rád jejich tvorbu, byli ke mně velmi milí; snažíme se jen najít cestu, aby to do sebe vše zapadlo." 

Trošku to zní jako "koho chleba jíš, toho píseň zpívej", na druhou stranu, mezi řádky se dá také vyčíst, že tam určité neshody byly. Ale ne tak velké, aby se Goddard rozhodl nezapojit do tvorby následující řady.

V první ho na pozici showrunnera (stará se o každodenní natáčení) nahradil Steven S. DeKnight (Spartakus: Krev a písek), ale ten se zaměří na jiné projekty, takže ve druhé řadě se rolí showrunnerů ujme dvojice Marco Ramirez a Douglas Petrie, kteří pracovali na první sezóně jako scenáristé. S nimi bude Goddard spolupracovat jako konzultant:

"Má práce je skvělá, myslím tím, že mí přátelé Marco a Doug na tom pracují a já se jich ptám ´Co kluci potřebujete?´ a oni řeknou, ´Přijď, popovídáme si.´ Tak to funguje. Stále jsem výkonný producent. Objevím se a mluvíme o Mattu Murdockovi a já řeknu, ´Potřebujete ještě něco?" a oni na to, ´Ne´ a já potom odejdu." 

Moc zábavně popis jeho práce tedy nezní, ale dobré je, že se bude i dál výrazně podílet na Daredevilovi. Je trošku škoda, že odešel Steven S. DeKnight, první řadu zvládl skvěle, ale doufám, že Marco a Doug od něj něco odkoukali. A navíc jim bude pomáhat Goddard, takže by snad druhá řada, která se objeví někde v příštím roce, mohla dopadnout dobře.

Jak se vám líbila první řada Daredevila?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE