Emilia Clarke objasňuje svá vyjádření o sexuálních scénách v seriálu Hra o trůny

Tak jak to ta holka nešťastná myslela?

Před pár dny se představitelka Daenerys Targaryen Emilia Clarke vyjádřila k erotickým scénám (celý článek). Ve stručnosti, chtěla, aby nebyly tak hanbaté, ale spíše sázely na jemné náznaky toho, co se děje. Ovšem, zřejmě se za to nedočkala pochvalných reakcí, takže se rozhodla, že je nutné vysvětlit, jak to vlastně myslela:

"Teď mám pocit, že bych měla vysvětlit svá prohlášení, když už pro nic jiného, tak alespoň pro příští generaci. V dramatu, pokud nahá scéna pomáhá s vývojem příběhu nebo je natočena tak, aby přidala postavám další vrstvu, nemám s tím žádný problém. Někdy jsou explicitní scény nutné, aby vdechly smysl postavám/příběhu a to platí i pro Západozemí. Pokud je to neopodstatněné, tak si promluvím s režisérem o tom, jak to udělat více jemné. Ale v každém případě, jako dobrá Matka draků, jsem vždy ta, co nad tím má kontrolu."

Očividně se Emilii nelíbilo být za tu příliš cudnou slečnu a tak vyrukovala s klasickým "když už rozčapit nožky, tak ať to má smysl pro děj". A jak poznamenala, ve Hře o trůny mají erotické momenty smysl.

Kolik je na tom pravdy, to už nechám na vás, ale pravdou je, že k tomuto typu seriálu se odvážnější pojetí prostě hodí a hotovo.

Je samozřejmě otázkou, zda Emilia "tlumí" své původní vyjádření z vlastní vůle nebo se obává, že by na ni mohlo být HBO naštvané. To už asi nezjistíme.

Bude zajímavé sledovat, zda herečka bude po tomto prohlášení stále trvat na tom, že se nechce v seriálu objevovat nahá nebo odhodí svršky a předvede, čím ji příroda obdařila.

Další řada Hry o trůny startuje zřejmě v březnu/dubnu příštího roku, tak uvidíme, kolik nahé kůže se dočkáme.

PODOBNÉ ČLÁNKY: INFORMACE O ŠESTÉ ŘADĚ HRY O TRŮNY

Je nahota ve Hře o trůny smysluplná nebo je tam jen pro efekt?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE