Recenze: Fear the Walking Dead S01E03 (The Dog) - Už je to lepší, ale pořád je to místy nuda

Třetí epizoda přidává na tempu, ale ještě to není úplně ono.

Jestli čekáte, že se v epizodě nazvané The Dog konečně začne něco dít, tím myslím něco opravdu kulervoucího, tak jste na omylu.

Travis (Cliff Curtis) jel pro svou bývalku Lizu (Elizabeth Rodriguez) a svého syna Chrise (Lorenzo James Henrie), ukryli se v hispánském kadeřnictví v ulici, protože je zastihly nepokoje. Madison (Kim Dickens), Nick (Frank Dillane) a Alicia (Alycia Debnam Carey) jsou mezitím doma a připravují se na cestu do pouště, kde doufají, že budou dostatečně daleko od civilizace. Travis se ukazuje nadále jako vzorný otec a lidumil, takže s sebou zpět do domu přiváží i hispánskou rodinu - Daniela (Rubén Bladés), Ofelii (Mercedes Masohn) a zraněnou matku Griseldu (Patricia Reyes Spindola).

V ulicích se strhlo rabování a výtržnosti, nákaza se začíná volně šířit. Co budem dělat? Jdem si zahrát Monopoly jako rodinka z obálky časopisů. Elektrika vypadává, paranoia pracuje. Šramot za dveřmi dělá sousedovic vlčák, Nick ho pustí do domu - zlomová chyba.  Po poněkud akčních dvou minutách konečně Nick uvede na pravou míru, jak se to s těmi hejkaly má. Totiž, že už nejde o lidi, ale o chodící mrtvoly.

Toliko opěvovaná cesta do pouště se odkládá až na ráno, díky Griseldinu zranění. Liza, jako kvalifikovaná sestřička je přesvědčena o tom, že pokud Griselda o nohu nepřijde, tak zemře na otravu krve. Je ráno a konečně se vyráží na cestu do pouště, Nick stále otravuje se svou spotřebou prášků. Hispánská rodina řeší spor, kdy Ofelie chce jet s Travisem, ale Daniel jako otec rodiny, se chce o ně postarat sám - ješitnost chlapů. Díky zbytečné angažovanosti Madison je cesta do pouště pozastavena už při výjezdu z ulice.

Co se z názvu epizody dá pochopit? The Dog....  Nic. Nicneříkající, nijak neinklinující, ale celkem lákavý název.

Postavy stále potřebují dopilovat

Stále platí, že jsou postavy až potupně předvídatelné a nedodělané. Většinu času vám připadají jako pacienti z Jedličkova ústavu. Madison je kapitola sama o sobě, zbytečně angažovaná rádoby vše chápající žena s velkým Ž. Alicia, no to je prostě zaláskovaná puboška, nezanechává ve mne žádné dojmy. Nick, klasický příklad toho, že být feťák je fakt na prd. Travis je přesně ten typ, co by se pro všechny rozkrájel. Hispánská rodinka je "zpracována" přesně tak, jak se to dělá v každém pořadu (věrná kopie Moralesových z hlavní série). Liza je správná domácí hospodyňka, která se dokáže postarat, ale klidně si nechá pomoc, protože její nezávislost to neohrožuje. Chris, zhrzený synek, který se snaží všem ukázat, jak má vše pod kontrolou.

Ve zkratce:

Po celou dobu se střídá napětí a akce s chvílemi klidu a míru, což vede k otravně nudnému zakončení epizody. Snad bude čtvrtá epizoda o poznání lépe zpracována, protože tady se mi zdá, jakoby se na tomto díle střídali dva scénáristé, kteří spolu dostatečně nekomunikují. Zkrátka si každý píše to svoje.

Plusy:

+: Postavy začínají dostávat výraznější povahové rysy

+: Děj se začíná (pomalu ale jistě) hýbat

+: Elizabeth Rodriguez, která hraje Lizu, má i přes otřesný kostým a dialogy úžasný sex-appeal

+: I přes dva dny bez koupání a chvilky klidu mají všichni skvělé vlasy (mimo Nicka, ten se drží stylu a la feťácké doupě)


Mínusy:

-: Postava Madison Clark, je to učitelka, ale chová se jako agentka FBI. Její chování na konci epizody je důkazem, že jde o naprostou (doplňte si nějaký šťavnatý výraz)

-: Nelogické počínaní všech postav

-: Zbytečně vyhrocené situace střídají chvíle komatozního klidu, což naprosto ničí dojem z akce,
skoky mezi akcí a klidem mají naprosto opačný efekt, než o jaký se usilovalo, napětí se ztrácí a člověka to začne nechutně nudit

-: Nickovo neustálé a těžce přehrávané šmajdání

-: Příšerná volba jmen, která se nedají ani zapamatovat

-: Scénář a dramatický efekt: díky volbě odstřihnutí zpráv a informací přicházíme o ponětí, co se děje všude jinde a tak nás nemůže situace v této lokalitě nijak dojímat

-: Kostýmy


Hodnocení: 60 %
Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE