American Horror Story: Patnáct věcí, které jste možná nevěděli o kultovním hororovém seriálu

Hromada pikantností o bizarní sérii.

Další řada oblíbeného hororové (i když ona je spíše ujetá, než hororová) série American Horror Story se blíží. Ale než vtrhne na obrazovky, co tahle si probrat pár zajímavostí a "drbů", které se týkají nové série Hotel, ale i těch předchozích.

Šušká se, že inspirací pro American Horror Story: Hotel se stal skutečný hotel, který vlastnil jeden z prvních amerických sériových vrahů. Jde o H. H. Holmese, který žil v letech 1861 až 1896. Holmes otevřel v roce 1893 hotel se záměrem nalákat do něj lidi a vraždit je. Když byl zatčen, přiznal se ke 27 vraždám, z 9 byl usvědčen, ale je možné, že měl na svědomí více než 200 životů.

Jessica Lange nejdříve roli v seriálu odmítla, ale jeden z tvůrců seriálů Ryan Murphy ji přesvědčil, aby nabídku znovu zvážila. Herečka ji nakonec přijala. S Murphym se z nich stali velmi dobří přátelé a to až takoví, že s ní konzultoval detaily její postavy. Přesto se herečka rozhodla v páté řadě neobjevit (i když se spekuluje o cameu), protože jí přišlo, že je až příliš hrát v pěti sériích.

Ve čtvrté sérii Freak Show zpívaly postavy mnoho songů, které vznikly až po roce 1952, kdy se seriál odehrával. To mnohé fanoušky rozhořčilo, ale tvůrci vysvětlili, že podmínkou pro výběr nebyl rok vzniku, ovšem interpreti, kteří o sobě prohlašují, že jsou "freakové".

Jednou z mála hereček, které se neobjevily ve více řadách, je Connie Britton. Chtěla si zahrát ve třetí řadě, ale nemohla kvůli závazkům k seriálu Nashville.

Ve Freak Show byla k vidění postava vraždícího klauna Twistyho (John Caroll Lynch). Ovšem, radost z toho neměla Americká národní asociace klaunů. Měla dojem, že dělá jejich povolání špatnou pověst. No je pravda, že ti, co viděli Freak Show si asi klauny na oslavu narozenin nezvou.

Herec Ben Woolf, který ztvárnil ve Freak Show Meepa, bohužel zemřel. Dvacátého třetího února tohoto roku ho srazilo auto. Bylo mu 34 let.

Ústav z druhé řady je ve skutečnosti soudní budova v Orange County.

Píseň Dominique, která několikrát zazněla ve druhé řadě, nazpívala belgická jeptiška Soeur Sourire. V šedesátých letech šlo v Evropě o velký hit. Sourire v roce 1985 spáchala sebevraždu. Předávkovala se léky. Důvodem byly finanční problémy.

"Vražedný" dům z první série je ve skutečnosti budova nazvaná Rosenheim Mansion a byla k vidění například i v halloweenské epizodě Buffy, přemožitelka upírů. Dům byl postaven v roce 1908 význačným architektem Alfredem Rosenheimem, který ho vybudoval pro sebe.

Jen tři herci si zahráli ve všech pěti dosavadních řadách a to Evan Peters, Sarah Paulson a Frances Conroy. 

Neilu Patricku Harrisovi a Davidu Burtkovi bylo nabídnuto, aby si zahráli Chada a Patricka v první řadě. Ale Burtka se obával, že je to příliš brzy po filmu Zahulíme, uvidíme 3 (2011), kde také ztvárnili rozhádaný pár. Nechtěl, aby si lidé mysleli, že jsou konfliktní dvojice (David a Neil jsou partneři i ve skutečném životě).

Emma Roberts a Evan Peters byli pár nejen na obrazovce, ale dali se dohromady i v reálu. V roce 2014 se dokonce zasnoubili. Následně se rozešli, ale aktuálně jsou z nich opět hrdličky.

Každá scéna, ve které se objevily postavy Dot a Bette (Sarah Paulson) zabrala více než deset hodin. Holt, hrát siamská dvojčata není legrace.

Evan Peters je jediným hercem, který si zahrál ve všech dílech dosavadních řad.

Sarah Paulson je jedinou herečkou, jejíž postava nebyla zabita nebo nehrála ducha.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat