Australané chtějí přejmenovat měnu podle vtípku ze seriálu Simpsonovi

Vznikla i petice.

Simpsonovi jsou samozřejmě kultovní záležitostí a to nejen v USA. Jednoduše skoro celý svět zná tuhle žlutou rodinku, která je s námi skoro tři dekády. A jak to tak u podobně oblíbených věcí bývá, spousta lidí se u nich inspiruje.

Tentokrát přišli Australané s nápadem, že by měli přejmenovat svou měnu, tedy australský dolar na Dollarydoos. To je vtípek, který se objevil v epizodě z roku 1995 jménem Bart vs. Australia/Bart versus Austrálie. V té se Simpsonovi vydali k "protinožcům".

Dokonce už vznikla petice, kterou podepsalo nějakých 17 tisíc lidí (jen pro zajímavost, před nějakým dvěma třemi dny jich bylo 5 tisíc). Projekt spustil Thomas Probst a očividně to bere vážně a věří, že tenhle krok by mohl být prospěšný pro celou zemi:

"Díky tomu budou chtít miliony lidí z celého světa mít australskou měnu, protože půjde o odkaz na Simpsonovi a díky tomu se zvedne hodnota australské měny. Pokud vůdci této skvělé země mají selský rozum, předloží parlamentu legislativní návrh na změnu názvu naší měny, co nejdříve to bude možné."

A s ohledem na množství podpisů není sám, kdo si myslí, že by podobný krok mohl být dobrý nápad.

Někteří lidé dokonce věří, že má Probst šanci uspět, protože demokracie podle nich dovoluje, aby se vítězství dočkal i někdo, kdo je jen "jedním z lidu" (naivky).

S humorem sobě vlastním na zprávu zareagoval producent Simpsonových Al Jean, který poznamenal:

"Všechno, co Fox chce, je desetiprocentní provize."

Napadá vás, jak bychom mohli naši měnu přejmenovat my?

Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat