Co bude mít seriál Legion společného s filmy X-Men?

Budou se odehrávat ve stejném universu?

Před pár dny se jistě radovali fandové komiksů, když bylo oznámeno, že se chystají dva seriály na motivy X-Menů. Jeden bude zasazen do šedesátých let a bude sledovat osudy klubu superpadouchů Hellfire, druhý ponese název Legion a jeho hlavním hrdinou bude David Haller, což je v komiksu syn Profesora X (celý článek).

Samozřejmě, že vyvstala otázka, jak (nebo zda) budou obě série propojeny s filmovými X-Meny. V případě Legion se k tomuto tématu rozpovídal Noah Hawley, který na sérii dohlédne jako showrunner:

"Je to spíše samostatně stojící projekt. V této fázi toho nechci moc prozradit, ale určitě to nefunguje jako zadní vrátka. Je to spíše příběh, který chci prozkoumat a který zapadá do většího universa, což je vzrušující." 

Zatím to tedy zní, že se dočkáme odkazů na ostatní podívané s nálepkou X-Men, ale děj se nebude primárně soustředit na rozvíjení toho, co už známe. To je zřejmě (alespoň podle mě) nejlepší pojetí. Budeme mít pocit, že je seriál jedním dílkem většího celku, ale bude fungovat samostatně.

Noah byl také dotazován, proč seriál nemá v názvu slovo X-Men:

"Je to zajímavé; Myslím, že seriál potřebuje stát na vlastních nohách. Lidi, které zajímá, že jde o projekt z prostředí X-Menů, budou vědět, že jde o projekt X-Men. Zaměřujeme se na co největší a nejrozmanitější publikum, takže název není podstatná věc. Nejdůležitější věcí je sám seriál."

Hawley dál prozradil, že natáčení pilotní epizody by mělo začít už v lednu, nejpozději na počátku února.

Těšíte se na seriál? 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat