Recenze: The Walking Dead S06E01 (First Time Again)

The Walking Dead je zpátky. Tak kde jsme skončili? POZOR, SPOILERY!!!

Pátá sezóna skončila fiaskem. Rickovo (Andrew Lincoln) proroctví o Peteovi (Corey Brill) se potvrdilo, byl násilník a mlátil svou ženu. V hádce, kdy se Pete chtěl na Ricka vrhnout s katanou Michonne (Danai Gurira), ale zabil Rege (Steve Coulter). Ze vzteku Deanna (Tovah Feldshuh) povolila Rickovi zastřelit Petea. Během pohřbívání Rege je rozhodnuto, že Peteovo tělo bude přepraveno na západ, kam skupina nikdy nejezdí a ať si ho vezme, kdo chce. Díky tomuto výletu Rick s Morganem (Lennie James) objeví kaňon, kam byli nemrtví lákáni svým vlastním hlukem, ale jeden ze zátarasů v podobě kamionu už dlouho nevydrží na okraji propasti a vypustí všechny mrtváky ven. Rick a několik dalších vymyslí plán, jak se s tímhle problémem vypořádat, ale ze cvičného pokusu se stane liveshow naostro. Plán je jednoduchý, Daryl (Norman Reedus), Sasha (Sonequa Martin-Green) a Abraham (Michael Cudlitz) odvedou hordu desetitisíců mrtváků někam do pryč (ač jsem to zhlédla asi desetkrát stále nevím, kam míří). Už se zdá, že se jim to povede, když zazní zvony... Kecám, někdo v Alexandrii spustí sirény a to začne lákat celou tu sebranku mrtváků přímo do města.

Ve zkratce

Celý díl je doslova prošpikován flashbacky. Dost mi to zkazilo vnímání dílu jako celistvého celku. Taky mi vadí to, že na Ricka všichni hledí jako na samotného Ježíše a když dělá, co je třeba, tak na něj vejraj jako na vůdce kultu. Harmonické spojení mezi názory Michonne a Morgana vypadá na "černé" povstání. Z Daryla je náhle lidumil, který chce hledat další lidi, ale dál podporuje Rickovy kroky. Domácí husička Jessie (Alexandra Breckenbridge) se po smrti manžela rozhodla zkusit nový životní styl. Předtím nebyla schopná ubránit své děti ani sebe před Peteovou rukou, ale kvůli tomu, že Rick jasně řekl jejímu synovi, co nemá dělat, vytáhne na něj pro sichr bouchačku a najednou je drsná, plná odhodlání a tváří se, že zvládne všechno sama. Bravo. Tvůrci stvořili moji tchýni, která nedovede žít bez konfliktu. Deanna je stále ve fázi smutku, kdy přišla o syna i manžela téměř ve stejný den, takže se většinu času na scéně motá jako jeden ze sekty zvané zombies. Upřímně nedivím se, že sledovanost klesla, opravdu jde o jeden z nejslabších dílů. Mimochodem, kde jsou ti záhadní Wolves?

Postavy

Tvůrci se rozhodli nasypat do děje pořádnou hrst nových postav. Nebojte nebudeme si je tu všechny vypisovat. Zmíním jen nejvýraznějšího z nováčků a tím je Afroameričan, který okouzlil Eugena (Josh McDermitt), Heath (Corey Hawkins). Většina postav si jede tu svou. Dělají, co je od nich třeba, chovají se tak, jak se dá čekat. Kdo trochu vyměknul je Maggie (Lauren Cohan), ale to může být i tím, že je v jináči. Sasha se dost srovnala, ale i tak je potřeba si na ni dávat pozor.

Nejlepší scéna

Je těžké v tomhle miš-maši z přítomnosti a flashbacků něco vybrat. Za mne zatím scéna, tedy spíše záběr na to, jak vahou ostatních živých mrtvých někteří zombíci přijdou o hlavu nárazem o hliníkové pláty. Nebo moment, kdy Daryl klidně jede lázeňským tempem s hordou zombíků za zády.


Plusy:

+: Country styl kam se podíváš

+: Carl a Enid se do sebe zaláskovali. Snad z toho nebude "Underage and Pregnant while Apocalypse" (Mladistvá a těhotná během Konce světa)

Mínusy:

-: Flashbacků jak máků v makovci

-: Daryl měl v tomto dílu snad jen dvě věty

-: Obrat Jessie

-: Zombie už nepůsobí opravdově, odfláknutá maskérská práce v naději, že si toho díky velkému počtu nevšimneme, ale my si všimli

Hodnocení: 60%
(Vzhledem k tomu, že jde o jeden z nejlepších seriálů za tenhle potrat nemůžu dát víc)
Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

3 komentářů:

  1. Tak za mě to zas byl jeden z nejlepších dílů... s recenzí nesouhlasím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se upřímně také líbil, ale sto lidí, sto chutí :)).

      Vymazat
  2. Cely dil o nicem a storyline stagnuje. Pro narocnejsi publikum propal.

    OdpovědětVymazat