TV Šťabajzny: Rose Leslie - Divoká slečna ze seriálu Hra o trůny

Skotská rusovláka, kterou miloval i Jon Snow (Kit Harrington).

Rose Leslie přišla na svět ve skotském Aberdeenu. A nutno poznamenat, že se narodila do rodiny s velmi bohatou historií. Mezi jejími předky najdeme Karla II. a další šlechtice. Tak zajímavý rodokmen s sebou nese určité výhody. Její rodina například vlastní zámek Warthill Castle.

Po úspěšném dokončení střední školy se Rose vydala na Londýnskou akademii hudebních a dramatických uměních, kde v roce 2008 získala bakalářský titul.

Na svou filmovou premiéru nemusela čekat dlouho, v roce 2009 si zahrála ve filmu New Town. A za svůj výkon rovnou obdržela cenu BAFTA pro nový talent. Takže start slušný.

Později se vrhla na divadlo a získala také roli ve veleúspěšném Panství Dowtown. Následoval seriál Case Histories nebo film Teď a tady z roku 2012.

Ve stejném roce se začala objevovat v zatím asi nejvýraznějším projektu své kariéry. Nemusím asi připomínat, že je řeč o Hře o trůny.

Následně si ji její fandové mohli užít v sérii Utopia nebo filmu Svatební cesta, který měl premiéru minulý rok. Brzy se vřítí do kin ve fantasy Poslední lovec čarodějnic s Vinem Dieselem a také bude k vidění v dramatu Sticky Notes.








Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE