5 českých seriálů, na které se nedá dívat

Tak tyhle televizní skvosty opravdu stojí za pozornost.

V České republice (respektive Československu) vznikaly legendární seriály, které i pár desítek let od premiéry baví. Ale aktuálně se našim filmařům až tak nedaří nabídnout tvorbu, u které by fandové propracovaných seriálů skákali radostí do stropu. Řeknu to velmi jemně, kvalitativní úroveň mnoha nových seriálů není zrovna nejvyšší. A to jsem hodně slušný. Tady je pětice těch, které aktuálně "bodují" na obrazovkách.

Ordinace v růžové zahradě

Hodnocení ČSFD: 13%

Vsaďte boty na to, že pokud si někdo začne stěžovat na českou seriálovou tvorbu, dříve nebo později zazní jméno Ordinace v růžové zahradě. A asi se není čemu divit, protože tahle "lahůdka" neoslní ani hereckými výkony (i když se tu objevuje dost talentovaných lidí), ani po scenáristické stránce, protože většina zápletek je hrozná a bohužel ne tak hrozná, aby byla zábavná, prostě jen hrozná. Mně stačilo, když jsem omylem přepnul na Novu, když zrovna běžel jeden díl a uviděl jsem slečnu, která ukazovala ostatním své nové tetování. Ovšem, tvůrci si s ním moc práce nedali, bylo namalované fixem.

Ulice

Hodnocení ČSFD: 22 %

K tomu, abyste spočítali, kolik dílů má tenhle "nekonečný seriál", potřebujete hodně výkonnou kalkulačku. Očividně jde tedy o něco, co se spoustě lidem líbí, jinak by Ulice na obrazovce nevydržela tak dlouho. A dobře, buďme fér, některé dějové linky jsou docela povedené, ale je jich tak 5 %. Zbytek není žádná sláva. Seriálu zachraňují čest snad jen někteří herci. Tvůrcům se povedlo "přilákat" i pár talentovaných lidí.

Přístav

Hodnocení ČSFD: 22 %

Podobně je na tom i Přístav. Pár fajn herců, ale jinak něco, u čeho mohou někteří lidé cítit skoro až fyzickou bolest. Je fajn, že filmaři chtěli nabídnout odlehčenou zábavu, ale nějak to nevyšlo. Seriál je zábavný málokdy. Tak alespoň, že prostředí je docela zajímavé, když už nic jiného.

Cesty domů

Hodnocení ČSFD: 10 %

Další příklad toho, že ani talentovaní herci nedokáží zachránit podívanou, která stojí za starou bačkoru. Domovská televizní stanice Prima se sice chlubila tím, že Cesty domů navazují na tradici klasických českých seriálů, ale to je dost odvážné a podle mnohých diváků hodně nepravdivé tvrzení.

Doktoři z Počátků

Hodnocení ČSFD: 13 %

Není divu, že když Ordinaci v růžové zahradě sledují miliony diváků, vyrukovala Nova s nápadem nabídnout spin-off. A ten stylem zůstává věrný svému předchůdci. Minimálně v množství trapnosti. Onen život na "malebné české vesničce" je plný stereotypů a marné snahy o vtipné momenty.

Který aktuálně běžící seriál považujete za nejméně povedený vy?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat