Chystá se další komiksový sci-fi seriál

Postará se o něj tvůrce série Terminator: Příběh Sáry Connorové.

Sci-fi film Ledová archa/Snowpiercer rozhodně není špatný, ale bohužel není příliš známý a to i přes fakt, že v něm hrál představitel Kapitána Ameriky Chris Evans.

Ale bez ohledu na to, že ne každý projekt zná, televizní tvůrci se rozhodli, že jde o vhodný materiál pro seriálovou verzi. Scénář dostal na starost Josh Friedman, který pracoval na jiné sci-fi sérii a to Terminator: Příběh Sáry Connorové. Na té se podílel jako producent a scenárista a aktuálně maká  na Avatarovi 2. Vědeckofantastická fikce mu tak rozhodně není cizí.

Marty Adelstein z firmy Tomorrow Studios, která vlastní práva na seriálovou verzi, je tak samozřejmě nadšený, že zlanařili Joshe:

"Jsme velmi nadšení z toho, že budeme pracovat s Joshem na tomto neuvěřitelném příběhu. Jako velký produktivní a inovativní spisovatel je ideální osobou, která vytvoří masivní nový svět pro tuto adaptaci. Tohle je rozsáhlý projekt a my jsme nadšení z toho, že budeme součástí jeho převedení na televizní obrazovky."

Zní to lákavě, ale ono to asi tak žhavé nebude, pokud jde o rozsáhlý svět. Zatím není jasné, která stanice má o seriál zájem, ale těžko předpokládat, že poskytne dost peněz, aby byl možné stvořit nějaké obrovské a vizuálně dechberoucí universum. Ostatně ani film nebyl kdovíjak drahý, stál 40 milionů dolarů, což je ve srovnání s mnoha jiným sci-fi projekty "almužna".

Filmová verze našla inspiraci u francouzského komiksu a příběh se zaměřuje na vlak, do kterého se ukryly stovky lidí poté, co Zemi zasáhla další doba ledová.

Pokud jde o seriál, tak zřejmě nepůjde o pokračování, ale o reboot. Datum premiéry oznámeno nebylo.

Viděli jste filmovou verzi? Líbila se vám?

Zdroj: THR, TVline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat