Hra o trůny: Co na seriálu zaskočilo tvůrce předlohy?

Z čeho je překvapený George R.R. Martin, když dojde řeč na Game of Thrones?

Nebudeme si nic nalhávat, George není úplně nejrychlejší, pokud jde o psaní. To je samozřejmě pochopitelné, jeho knihy jsou tak obsáhlé, že by slabšímu jedinci mohly zlomit ruce, pokud by si je vzal všechny do náruče.

Přesto ho zaskočilo, že seriálová podoba jeho knižní série Píseň ledu a ohně příběhově dohnala předlohu:

"Samozřejmě, že mě seriál dohonil a to jsem si myslel, že k tomu nikdy nedojde. Měl jsem tak velký náskok, ale pravdou je, že jsem velmi pomalý spisovatel."

Čtenářům asi netřeba připomínat, že zatím poslední kniha Tanec s draky vyšla v roce 2011. Pokud jde o nový díl Vichry zimy, zatím se neví, kdy se přesně objeví, ale spekuluje se o tom, že by to mělo být někdy na počátku příštího roku.

Naštěstí náskok filmařů nepředstavuje žádný větší problém. George s nimi pravidelně konzultuje vývoj příběhu. A je to nutné, protože se dá očekávat, že Hra o trůny skončí dříve než se na pulty obchodů dostane poslední kniha Sen o jaru.

Není jasné, kolik řad bude mít seriál, ale často padá číslovka osm. Tím pádem bychom finální epizodu viděli zřejmě v roce 2018. Martin by se sice mohl pokusit dokončit svou knihu dříve, ale bylo by překvapením, kdyby k tomu došlo (byť ji má rozpracovanou).

Čtenáři by se tak měli připravit na to, že osud svých oblíbených hrdinů zjistí dříve z televize, než ze starých dobrých tištěných stránek.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat