Jekyll & Hyde: Stovky stížností na britský seriál. Je prý moc děsivý

V Anglii zřejmě nemají pro strach uděláno.

Televizní stanice a organizace dohlížející na to, aby na obrazovkách běžel "neškodný" obsah jsou zvyklé na to, že dostávají každý den hromadu stížností, které se týkají filmů a seriálů. Přesto je docela překvapením, jakou vlnu nelibosti vyvolal nový britský hororově-komediální seriál Jekyll & Hyde.

A co se lidem nelíbí? Je to jednoduché, seriál je prý příliš strašidelný a krvavý na to, aby byl vysílán v půl sedmé večer. Kvůli první epizodě dostala organizace Ofcom (dohlíží na média) více než 450 stížností a stanice ITV, kde seriál běží, jich obdržela nějakých 380.

Ovšem, pokud se zamyslíme nad tématem seriálu, který se inspiruje u knihy Roberta Louise Stevensona, muselo být asi jasné, že nepůjde o žádný milý večerníček. Na druhou stranu, v půl sedmé večer je asi většina dětí ještě vzhůru, ale to už je na rodičích, aby si pohlídali, co jejich ratolesti sledují.

Pokud jde o reakci tvůrce projektu Charlieho Higsona, tak ta zní:

"Omlouvám se každému, koho to zneklidnilo. Nebylo mým úmyslem zneklidnit lidi. Samozřejmě, bylo mým záměrem, aby to bylo strašidelné - je to strašidelný seriál. Čekal jsem, že si bude více lidí stěžovat na to, že to není dost děsivé, ne, že budou lidé říkat, ´Je to strašidelný pořad a připadá mi strašidelný." 

Stanice ITV se ale nezalekla negativních reakcí. Odvysílala i druhý díl a nemá v plánu cokoliv měnit.

Myslíte, že je vhodné vysílat hororové seriály i před desátou večer?

Zdroj: Express
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat