Recenze: iZombie S02E03 (The Real Dead Housiwife of Seattle) + S02E04 (Even Cowgirls Get the Black and Blues)

Dostáváme se tomu na kloub? To asi těžko...

Mrtvá zoufalá panička ze Seattlu:

Liv (Rose McIver) a Clive (Malcolm Goodwin) vyšetřují vraždu bohaté paničky z vyšší vrstvy jménem Taylor (Ona Grauer). Během pátrání zjišťují, že byla zabita záměrně na objednávku. Díky Taylořinu mozku se z Liv stává modní maniak a způsobná dámička. Měla pletky s Du Clarkem (Steven Webber). Dozvídáme se, že Gilda (Leanne Lapp) je Du Clarkova dcera. Po několika dílech se znovu objevuje Peyton. Aniž by o tom Ravi (Rahul Kohli), Liv (Aly Michalka) nebo Major (Robert Buckley) věděli předem. V televizních zprávách oznámí, že se bude angažovat v boji proti dealingu Utopia v Seattlu. Manžel oběti přisahá pomstu Du Clarkovi, ten ho v neúspěšném pokusu o únos zneškodní a předhodí bývalému hlavnímu vědci, který je teď již zombie.

I dívky z farmy mají splín

Liv a Peyton se usmiřují. S Clivem vyšetřují vraždu country zpěvačky, která ale umřela nešťastnou náhodou, byla uškrcena. Pohledná agentka FBI Bozziová ((Jessica Harmon) přichází na policejní oddělení, aby rozlouskla několik záhadných nevyřešených zmizení (všichni na seznamu jsou zombie), ale aby toho nebylo málo, romanticky se zajímá i o Clivea.  Major stále ujíždí na Utopiu, což začíná ovlivňovat jeho chování i vzhled. Ukazuje se, že Gilda se ve skutečnosti jmenuje Rita. Na scéně je Blaine (David Anders), který výměnou za imunitu za všechny jeho zločiny, i ty budoucí, ochotně dává Peyton všechny informace na Stacyho Bosse.


Ve zkratce:

Případy se stále ne a ne stočit k Max Rageru. Pořád čekáme na nějaký zlomový moment. Řada má nasmlouváno dalších 16 dílů, doufejme, že to dá tvůrcům dost prostoru, abychom mohli nabídnout povedené rozuzlení hlavní zápletky.

Postavy:

Opět tu máme neúměrnou Livinu reakci na mozek domácí paničky, ale na mozek country zpěvačky nereagovala zdaleka tak přehnaně. Troufnu si tvrdit, že asi reaguje na mozek i dle síly povahy a osobnosti. Ostatní se nevymykají normálu, krom Majora, který fetuje.

Plusy

+: Livina náladovost a změny chování s mozkem country zpěvačky ubralo na intenzitě, doufejme, že to tak zůstane, protože s mozkem např. dámičky na sebe strhává Liv veškerou pozornost a děj zůstává na druhé koleji

+: Nová postava v podobě FBI agentky Bozziové (vypadá jako slibná postava, která by mohla mít v iZombie stejné místo jako Clive)

+: Basset, kterého Ravi pojmenoval duchapřítomně Minor

Mínusy

-: Tvůrci dělají z Clivea celkem suchara, je to postava s ponteciálem, proč jí ubírat šťávu?

-: Ačkoliv se tvůrci snaží, akce a napětí vázne. Tyto dva díly byly docela nuda.

Hodnocení: 75%
Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat