Recenze: iZombie S02E05 (Love & Basketball)



Láska a basketbal... Nic moc kombinace. POZOR, SPOILERY!!!

Noční hlídač je zastřelen během své směny. Liv (Rose McIver) a Clive (Malcolm Goodwin) intenzivně pracují na případu. Major (Robert Buckley) zatím na popud Liv přebírá koučování basketbalového kroužku v místní škole. Nová výzkumnice Max Rageru chce vzorek od inteligentního zombieho. Nejprve s Ritou (Leanne Lapp) žádají Majora, ale ten odmítá poskytnout vzorky od nepoškozených zombíků, především od Liv. Bozziová (Jessica Harmon) nachází astronautovy vlasy v odpadu v Meat Cute. A nadále se snaží sblížit s Clivem, který se tomu nijak nebrání. Clive volá vdově po Suzikim s dotazem, zda byl její nebožtík v posledních týdnech života nějak jiný ne-li až sebevražedný. To způsobuje problém s vedením, ale poté, co se Clive chce omluvit při osobním setkání, mu vdova předává krabičku s obsahem, kterou našla v mrazáku. Hádejte, co v ní asi bylo. Gilda a.k.a Rita po zjištění, že se Liv líbala s Majorem, předstírá neohrabanost, při které Liv bodne jehlicí do ruky během vaření a vzorek krve si schová. Major se s Gildou/Ritou druhý den rozchází. Ta po jeho výkonu v terénu začne být podezřívavá, protože Major všechny nahlásil jako ne-zombie. V tomto díle už opět funguje velmi silná romantika mezi Liv a Majorem.

Ve zkratce:

Jsem ráda, že se romantická zápletka mezi Bozziovou a Clivem rozjíždí, ale romance mezi Liv a Mojarem působí dost rušivě vzhledem k tomu, že v díle "Even Cowgirls get Black and Blue" (recenze zde) mu Liv řekla, že je odhodlaná tuhle část ukončit nadobro. Začínáme se dostávat pomaloučku, krůček po krůčku k tomu, co smrdí na Max Rageru.

Postavy:

Myslím, že černošský hlídač a basketbalový trenér je dostatečně silná osobnost, i tak ale krom silné změny slovníku nevidíme větší změny. Působí maličko od rány, ale kdybych byla černoch, tak budu taky. Jsem vděčná, že Major seknul s muckáním s Gildou/Ritou a zároveň i s fetem. Clive začíná být zase tím zajímavým a celkem i zábavným poldou, hlavně ve společnosti pohledné FBI agentky a to se mi líbí.

Nejlepší scéna:

Určitě ta, kde se Ravi (Rahul Kohli) a Blaine (David Anders) přetahují a perou přes celou márnici. Kdo ji viděl, bude určitě souhlasit.


Plusy

+: Blainova vyjetá kolej "za každou cenu záporák"

+: Clive + Bozziová = láska

+: Livina (sice marná, ale pořád) snaha udržet vztah s Majorem v kamarádské zóně

Mínusy

-: Znovuserodící vztah mezi Liv a Majorem

-: Blaine má malý prostor, jeho scény s šéfem vždy pobaví

-: Bozziová nemá dost dialogů

Hodnocení: 80%
Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat