Recenze: The Walking Dead S06E04 (Here´s Not Here)


"Tady není tady."... Aneb jak mne tvůrci TWD opět zklamali.

V celé epizodě vidíme celkem 4 herce. Jeden z nich je koza, která hraje kozu jménem Tabitha (herečka se rozhodla přisvojit si toto jméno i jako svůj pseudonym v rámci ochrany svého soukromí).

Po ztrátě své ženy a syna se Morgan (Lennie James) náležitě zbláznil. V hlavě měl jediné a to, že musí čistit ulice od mrtváků. Během běhání po lese najde stavení s kozičkou uvázanou uprostřed malé ohrady. Během pokusy o ukradení se dostal do souboje s jejím majitelem. Později, když se Morgan probouzí v cele uvnitř stavení, se mu majitel kozy představí jako Eastman (John Carroll Lynch). Skrze terapii, kterou si pro Morgana připravil, se z nich stávají přátelé, parťáci. Morgan se dozvídá o životní tragédii svého učitele, svěřuje se s tou svou. Učí se umění a životní filozofii Aikido. Během jedné vycházky se dostanou k místu, kde Morgan spaloval zombíky. To vyvolá opět nehezké pocity a během vteřiny, kdy se Morgan zasekne, Eastmana kousne mrtvák do boku.

Na konci epizody vidíme, že se Morgan celou dobu baví s tím pačesatým frackem z Wolves.

Ve zkratce:

Silný příběh i děj podaný úplně špatným stylem. Proměna probíhá, ale napětí nikde. Všichni se nemůžeme dočkat až uvidíme všechny zase pohromadě. Tohle byla výrazná odbočka, ale vzhledem k poslednímu členovi Wolves, kterého Morgan zamkl ve sklepě, si můžeme být jistí, že to ještě bude mít souvislosti. Náznak napětí byl akorát na pět vteřin, kdy Eastmana kousla zombie.

Tabitha:


Ale... Máme zde tu rozkošnou kozičku s kouzelným jménem, která pobláznila všechny fanoušky, včetně mě. Tahle roztomilá strakatá a hnědooká holčička ukradla srdce všem, kteří tesknili po Glennovi. Tvůrci jim zasadili další ránu. A to tím, že Tabithu zabili. Twitter, Instagram, Tumbrl a další sítě ještě teď oplakávají tuhle chlupatou potvůrku.

Postavy:

Tento díl měl jediný cíl, kterého dosáhl. Ukázat nám, jakým vývojem procházel Morgan. Výtečně rozvržená a naprosto přirozená změna, která si zaslouží uznání. Tvůrcům se podařilo ji nenásilně bez otravných flashbacků lapit do 64 minut. Nicméně celá epizoda má jedno velké ALE: Nulové napětí a žádná akce mají za vinu, že je celý díl nuda.

Nejlepší scéna:

Za mě sekvence, kde si Morgan v klidu čte v křesle knihu a hodí Tabithě za Eastmanovými zády křupku s dipem. Koho těchto pár vteřin nechytlo za srdce, tak srdce nemá.


Plusy

+: Koza Tabitha

+: Práce scénaristů s velmi omezeným prostředím a postavami je výborně odvedená

+: Morganův kostým na konci, kdy vycházel ze stavení na svou dlouho cestu

+: Eastman byl obyčejný chlap, žádný voják nebo drsňák


Mínusy

-: Tabithina smrt

-: Eastmanova smrt (ačkoliv pomohla k dokončení Morganovy psychické změny)


Hodnocení: 80% (přiznávám, že tak vysoké hodnocení dávám kvůli Tabithě, samotný díl až takovou páru neměl)
Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat