Živí mrtví: Nejčastější teorie o osudu Glenna

A vyjádření producenta seriálu k jedné spekulaci. POZOR, SPOILERY!!!

Poté, co skončila epizoda Thank You, ve které se zdálo, že Glenn (Steven Yeun) skončil rozcupovaný zombíky, se novináři samozřejmě vrhli na členy štábu seriálu The Walking Dead a zavalili je otázkami, jaký je skutečný osud oblíbené postavy. Zpovídáni byli snad všichni, od showrunnera až po svačináře. Tentokrát se kanonády otázek dočkal výkonný producent Greg Nicoreto.

"Není to pravděpodobně naposledy, co se vracíme k popelnicové scéně. Stejně jako v případě každého seriálu - sledujete Hru o trůny a publikum vidí zemřít nějakou postavu a prochází si různými emocemi a pocity a tím, jak se s tím vypořádat. Náš pořad není jiný. Tenhle příběh není u konce."

Greg také prozradil, že dostává spoustu emailů, ve kterých stojí něco jako "Miluji vaši práci, ale jděte do hajzlu!" od těch, kterým se příliš nelíbilo to, co se stalo Glennovi.

S ním je také spojena hromada dohadů a spekulací:

"Četl jsem hromadu teorií a jsou k popukání - ale Nicholas (Michael Traynor), kterému došly kulky, to je mylné. Někteří tvrdí, že slyšeli cvaknutí. Byl tu narážka, o které si nemyslím, že skončila touto epizodou a týkala se okamžiku, kdy Glenn řekli Nicholasovi, ´Musíš šetřit municí a počítat náboje.´ A jak se blížili chodci a Nicholas po nich střílel, počítal své kulky a skončil u jedné."

A co říká na různé spekulace o tom, jak mohl Glenn přežít?

"Myslím, že je zábava nechat lidi o tom spekulovat. Bude nějaké rozřešení téhle debaty. Nemůžu se toho dočkat a bude to velmi zajímavé."

Když už jste u diváckých teorií, tak server The Hollywood Reporter přišel s nejpopulárnějšími teoriemi o přežití Glenna:

Nicholas měl halucinace: To by bylo snadné, ale velmi neuspokojivé vysvětlení a tak trošku podraz na diváka. Je pravda, že Nicholas nebyl v poslední epizodě psychicky v pořádku (proč to neříct rovnou, trochu mu hráblo), takže je tu možnost, že by trpěl přeludy, ale od scenáristů by to bylo trochu laciné.

Chodci rozcupovali Nicholasovo tělo, ne Glenna: Tohle je hodně častá teorie. Nicholas spadl na Glenna a někteří tvrdí, že zombíci rozervali jen Nicholase a Glenna, který byl skryt pod ním, mohli nechat být.

Glenn se skryl pod popelnici: Někteří věří (nebo chtějí věřit), že se Glennovi podařilo dostat se pod popelnici, zatímco zombíci požírali Nicholase.

Glenn se pokryl krví: Tohle už jsme v Živých mrtvých viděli. Daná postava se pomaže krví, aby "zapadla" mezi nemrtvé. Někteří věří, že právě na to odkazuje název epizody Thank You, jde o poděkování mrtvému Nicholasovi, jehož krev zachránila Glenna.

Poblíž kontejneru je otvor: Pár diváků vyrukovalo s teorií, že je v blízkosti popelnice otvor, ke kterému se Glenn dostal a to ho zachránilo. Tohle už je ale opravdu vycucané z prstu.

Někdo Glenna zachránil: Další teorie tvrdí, že než se chodci dostanou k hodování na Glennovi, objeví se nějaká postava, která ho zachrání. Zmiňován je například Jesus. Do této role byl obsazen Tom Payne a v seriálu jsme ho ještě neviděli. Někdo se domnívá, že bude představen právě v momentě, kdy zachrání Glenna. Ale také se může objevit někdo jiný, kdo dostane Glenna z nejhoršího.

Glenn sice unikne, ale je pokousán: Zmíněno bylo i to, že má Glenn u sebe světlici. Někteří tipují, že ji použije k odlákání zombíků, ale je během toho pokousán. Rychle se tak vydá do Alexandrie, aby se rozloučil s Maggie (Lauren Cohan). Podobnou zápletku už jsme viděli, ale neměla "šťastný" konec. Glennovi by to snad vyjít mohlo.

Některé spekulace znějí hodně šíleně, jiné o něco realističtěji, ale ať tak nebo tak, pořád jde o pouhopouhé dohady. Glenna ještě uvidíme, to potvrdil jeden z tvůrců Scott M. Gimple (celý rozhovor), jen neprozradil v jaké podobě (mohou to být například vzpomínkové scény). A Steven byl spatřen na natáčení, takže se ho určitě dočkáme. Na druhou stranu, v titulcích už jeho jméno nefiguruje. Ale pravdu se dozvíme brzy, bylo potvrzeno, že jeho osud bude odhalen v následujících několika epizodách.

Co myslíte, že se skutečně stalo s Glennem? A co byste chtěli, aby se s ním stalo?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat