Hra o trůny. American Horror Story. Daredevil. Živí mrtví. Která kabelová stanice nabízí nejlepší seriály?

Kdo vládne kabelovému světu.

V USA je docela slušná nabídka kabelových kanálů. Každý z nich se snaží nabízet seriály, o kterých se bude mluvit. A jelikož kabelové stanice si nemusejí lámat hlavu s tím, že jsou jejich projekty příliš násilné nebo eroticky odvážné, daří se jim to. Je pravda, že kanály jako HBO, FX nebo AMC mají ve své nabídce ikonické série jako Hra o trůny, American Horror Story nebo Živé mrtvé. ale aktuálně jim dýchají na krk i streamovací společnosti, zejména Netflix, který boduje díky projektům Orange is the New Black, Domek z karet nebo komiksovkám Daredevil a Jessica Jones (recenze). 

Řeší se tak, kdo vlastně nabízí to nejlepší. To se pokusila zjistit stránka Cut Cable Today. A to s pomocí jednoduché metody. Zabruslila na stránky sdružující recenze (RottenTomatoes a Metacritic) a spočítala, která stanice má celkově nejlépe hodnocené seriály. A výsledky jsou následující:

HBO: 82,3 %

Showtime: 75,1 %

FX: 74 %

Netflix: 73,6 %

AMC: 73,5 %

Amazon: 71,8 %

Starz: 71,6 %

USA: 65,2 %

Oslavovaný Netflix tak skončil na čtvrtém místě, ale to není žádná ostuda, jeho vlastní seriály nemají tak dlouhou historii.  První sérii z vlastní produkce (House of Card) nabídl až v roce 2013, takže bramborová medaile je slušný úspěch. 

Která kabelová stanice/streamovací společnost je vaše oblíbená? 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat