Neuvěříte, kolik peněz letos utratí společnost Netflix za své seriály

Připravte si kalkulačky.

Streamovací společnost Netflix se stává čím dál větším hráčem na poli seriálů. Její stáj se neustále rozšiřuje o nové projekty a obvykle jde navíc o velmi dobře hodnocené záležitosti. Jen pro příklad, Netflix nabízí seriály jako Daredevil, Orange Is The New Black nebo House of Cards.

Ovšem, produkovat vlastní série není za hubičku. Podle Teda Sarandose, který je jedním z vrcholových manažerů Netflixu, by společnost tento rok měla investovat až šest miliard dolarů. Ne, nespletl jsem se, na originální projekty chce Netflix vyčlenit tuhle nepředstavitelnou částku. To by podle serveru Entertainment Weekly umožnilo natočit cca 600 hodin vlastní tvorby.

Šest miliard dolarů je něco, co bere dech, na druhou stranu, společnost má aktuálně zhruba 70 milionů předplatitelů a toto číslo se jistě tento rok výrazně zvýší, protože Netflix nedávno expandoval do množství dalších zemí, včetně České republiky.

A jak Sarandos reagoval na výrok šéfa stanice FX, který prohlásil (nebylo to mířeno konkrétně proti Netflixu): "Je tu příliš televize":

"Jestli je tu moc televize? U toho se na moment zastavím. Nemyslíme, že je to příliš televize. A jestliže ano, pak by měl zpomalit někdo jiný, protože my máme pro rok 2016 a následující období velké plány."

To asi ano, šest miliard dolarů dovolí se docela rozšoupnout.

V letošním roce by měly televizní stanice/streamovací společnost vysílat cca 400 různých seriálů, přijde vám to moc nebo je to akorát?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat