TV Štabajzna: Olivia Wilde - Bisexuální lékařka i sci-fi kráska

Kráska s očima kočky.

Olivia přišla na svět 10. března 1984 v New Yorku. Její matka Leslie je novinářka a producentka, otec Andrew je také žurnalista.

I spousta jiných členů rodiny Olivie se věnuje psaní, ať už pro noviny nebo se živí jako spisovatelé. Jen starší sestra Chloe je obhájkyní.

Olivia ale už od dvou let pokukovala po jiném oboru a to herectví. A nebylo to jen bláznivé přání malé holčičky, tento obor Wilde rovnou vystudovala.

Pokud jde o její první role, tak měla menší party ve filmech jako Sexbomba od vedle (2004) nebo Alpha Dog (2006). Určitě si ji pamatují také fandové seriálu O.C.. A byl to právě seriál, který ji přinesl velkou popularitu. Jasně, že je tu řeč o Dr. House, ve kterém ztvárnila bisexuální lékařku.

V seriálu působila od roku 2007 do roku 2011 s tím, že se rozhodla sama odejít, aby se věnovala filmovému herectví. I přesto se v Dr. House ještě několikrát objevila.

Pokud jde o stříbrné plátno, tak byla k vidění v TRON: Legacy 3D (2010), sci-fi Vyměřený čas (2011) nebo skvělém sportovním dramatu Rivalové (2013).

Krom toho se po vzoru rodičů vrhla na produkování, především dokumentů jako je Body Team 12 (2015) o ebole.

Jako správná celebrita se Olivia věnuje charitě, pomáhá na Haiti, podporuje organizaci na ochranu zvířat PETA, bojuje za ženská práva a k tomu je vegetariánka.

V roce 2011 se začala stýkat s hercem Jasonem Sudeikisem, od dva roky později se zasnoubili. V roce 2014 se jim narodil syn Otis Alexander.






Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat