Hra o trůny: První díl byl původně naprostá katastrofa

Tvrdí to tvůrci seriálu David Benioff a Dan Weiss.

Možná vás to překvapí, ale pilotní epizoda Game of Thrones nejprve nebyla tak působivá, jak si ji pamatujeme my. K divákům se totiž dostala jiná verze. Původní podobu prvního dílu vidělo jen pár kamarádů Davida Benioffa a Dana Weisse, kteří přiznali, že jejich přátelé nebyli zrovna nadšení. Weiss na to vzpomíná takto:

"Sledovat je, jak se dívají na originální pilotní epizodu, byl jeden z nejbolestnějších zážitků v mém životě. Tím myslím, že to bylo jako zánět slepého střeva. Hned potom, co to skončilo, Craig (Craig Mazin, americký scenárista, pozn. redakce) prohlásil, ´Pánové, máte hodně velký problém."

David Benioff dodává:

"Dělal jsem si poznámky, měl jsem takový žlutý poznámkový blok a pamatuji si, že jsem si velkým písmem napsal ´VELKÝ PROBLÉM´, podtrhl si to a všechno, co jsem od té chvíle celý večer viděl, bylo jen ´VELKÝ PROBLÉM."

A pánové si to vzali v srdci. Ostatně, první díl připravovali nějaké čtyři roky, takže bylo jasné, že ho chtěli mít "vypiplaný":

"Skončilo to tak, že jsme přetočili pilotní díl. 90 % pilotního dílu bylo přetočeno. Tím myslím, že bylo přetočeno nějakých 92 %. Doslova toho bylo přetočeno tolik, že zásluhy dostal jiný režisér."

Jennifer Ehle (vlevo) a Tamzin Merchant
Možná jste také nevěděli, že původně hrály klíčové postavy jiné herečky. Catelyn Stark ztvárnila Jennifer Ehle a Daenerys Targaryen herečka Tamzin Merchant.

Jennifer se ale rozhodla, že je příliš brzy po porodu dcery na návrat k práci a u Tamzin není znám důvod, ale tvůrci poznamenali, že to rozhodně nebyl nedostatek talentu.

Stručně řečeno, původní podoba první epizody nebyla zrovna skvostná a můžeme být rádi, že nakonec došlo k výrazným přetáčkám. Nebýt jich, mohlo by se klidně stát, že bychom se 24. dubna nedočkali už šesté řady Game of Thrones.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat