Hra o trůny: Kdo přišel s nápadem na jednu z nejvíce šokujících smrtí?

Kdopak stojí za hodně kontroverzním momentem? POZOR, SPOILERY!!!

V Game of Thrones se odehrávají kontroverzní momenty skoro každých pár minut, přesto ten, ve kterém byla Shireen (Kerry Ingram) obětována Pánovi světla hodně šokoval. Ono sledovat upálení malé milé holčičky není nic pro slabé žaludky.

A jde o scénu, která zaskočila i znalce knižní předlohy, protože v ní k něčemu takovému zatím nedošlo. Člověka by tak automaticky napadlo, že s nápadem přišli tvůrci seriálu, ale není to tak úplně pravda. Podle bonusů, které se objevily na Blu-ray páté řady, to byl vždy záměr autora knih George R.R. Martina, aby Stannis (Stephen Dillane) a Melisandre (Carice van Houten) upálili nebohé děvče zaživa.

Už jsme si zvykli, že se Hra o trůny odklání od knih docela často, ale zrovna v tomto případě to nebyla invence filmařů. George R.R. Martin se s nimi čas od času schází, aby prodiskutovali důležité okamžiky z knih a seriálu a řešili i tento. A právě George byl tím, kdo tenhle nápad tvůrcům seriálu nadhodil.

Ostatně, občasné řešení toho, kam bude směřovat děj, je nutné, vypadá to, že seriál skončí dříve než knihy a tak George R.R. Martin informuje filmaře o tom, co se bude dít v jeho knihách.

PODOBNÉ ČLÁNKY: SKONČÍ DŘÍV KNIHY NEBO SERIÁL HRA O TRŮNY?

Nová řada Hry o trůny začne 24. dubna.

Co na daný moment říkáte vy? Zaskočil vás?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat