Hra o trůny: Komu vděčíme za to, že se seriál vůbec dostal na obrazovky?

Málem jsme se téhle fantasy pecky nemuseli dočkat.

Je to sice hrozivá představa, ale málem jsme nemuseli učurávat blahem u kultovní fantasy podívané Game of Thrones. Přípravy pilotní epizody provázely velké problémy a tak HBO uvažovalo o tom, že seriálu vůbec nedá šanci. Jeden z šéfů stanice Richard Plepler prozradil, že to byl jeden z tvůrců seriálu David Benioff, kdo ho přesvědčil, aby dal sérii šanci:

"Benioff přišel, postavil se k tomu čelem a řekl ´Podívejte, rozumím tomu, že máte určité obavy. Myslíte si, že to tak úplně není pro vás.´ A já to potvrdil. On na to ´Dobře, nechte mě rozptýlil vaše obavy. Zaprvé: jste závislý na politice, že?´ Já řekl, že jsem. On reagoval ´Tohle všechno je o typické moci. To je vše, čím to je, příběh o síle. Zadruhé: Za patnáct minut zapomenete, kde jste. Můžete být v Anglii desátého století, můžete být v pátém století, prostě zapomenete, kde jste." 

PODOBNÉ ČLÁNKY: PRVNÍ DÍL HRY O TRŮNY BYL PŮVODNĚ POŘÁDNÁ KATASTROFA

Není divu, že byl Plepler trochu nervózní, v dané době nebyly fantasy seriály zrovna na vrcholu. Ale nakonec udělal správný krok a my si můžeme užívat projekt, který je jednoduše strhující. Ve finále tak bylo dobrým rozhodnutím investovat nemalé zdroje do natáčení a to i ve chvíli, kdy BBC couvlo a nepřispělo na rozpočet, i když to bylo původně v plánu.

Ale teď asi lituje, protože Hra o trůny je jedním z nejpopulárnější a nejvíce řešených seriálů současnosti.

Šestá řada startuje 24. dubna.

Patříte k fandům seriálu nebo vám nikdy nepřirostl k srdci?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat