Hra o trůny: Nová "zbraň" HBO proti pirátům. Novináři nedostanou seriál s předstihem

Pomůže to?

Už roky Game of Thrones neohroženě kraluje žebříčkům nejvíce "nelegálně" stahovaných seriálů. A placená kabelová stanice HBO z toho samozřejmě není zrovna v sedmém nebi. Neustále tak chytré hlavy z televize dumají, jak šíření seriálu neoficiálními zdroji zabránit.

A zástupci HBO došli k názoru, že by mohlo pomoci, pokud nebudou jednotlivé epizody poskytovány novinářům s předstihem.

Prezident programu Michael Lombardo prozradil:

"Nebudeme tento rok zasílat tisku kopie a to nikde ve světě. Nebudou tu žádné kopie k recenzi." 

Samozřejmě, že se nejedná o tah, který by zabránil tomu, že se bude seriál šířit po odvysílání, ale jedná se snahu zamezit ne úplně výjimečné situaci, kdy jsou některé epizody ke stažení už předtím, než se objeví na obrazovkách.

Ostatně, v případě páté řady bylo možné dohledat první čtyři epizody před oficiální premiérou prvního dílu a to nebylo něco, z čeho by mělo HBO radost. Lombardo k tomu poznamenal:

"Je to pro Dana a Davida (Weiss a Benioffa, tvůrce seriálu, pozn. redakce) bolestné (pokud seriál unikne). Když máte novinářské kopie, je nevyhnutelné, že se přátelé zeptají, ´Můžu vidět tvou kopii?´ To se prostě děje. Mluvili jsme o výhodách a nevýhodách. Někteří novináři jsou fanoušci, kteří mohou být zklamání, ale pochopí to." 

Tak uvidíme, zda to zabere.

Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat