Recenze: The Walking Dead S06E13 (The Same Boat)


Pokud doufáte, že se konečně dočkáme, tak se mýlíte...POZOR, SPOILERY!!!

Tvůrci Živých mrtvých se nás v této sezóně rozhodli nakrmit pořádnou dávkou cajdáku. Upřímně řečeno hůře se vyvíjející dějovou linii jsem v seriálu ještě nezažila. Nuda a trapasy kamkoliv našlápnou. Když už se strhne nějaká akce a máme pocit, že je tu slušná šance udržet napětí a tempo, tak všechno najednou ustane. Ne, není to vrchol a pak postupné uklidnění, ale naprosté utnutí.

Tříčlenná část Neganovy skupiny zajme těhuli Maggie (Lauren Cohan) a Carol (Melissa McBride). Nejenže Carol nám předvádí autistický výstup a hyperventilační záchvat, ale Maggie je krutopřísná superbojovnice - ano, jen do momentu než jí někdo něco udělá. Protože "Co když se něco stane dítěti?". Jo, to nás určitě zajímá, jak udržet Maggie těhotnou, protože boj o přežití ve srovnání s tím není důležitý.

Ve zkratce:

Ač to může znít přehnaně, skoro se mi z toho chce blít. Stupidní zpracování, nulová aspirace stát se alespoň průměrným dílem. Carol stojí za prd. Maggie má těhotný mozek a do toho všeho jediný, kdo tam má koule, je jejich únosce. Úchvatné. Jestli tohle jsou ty skvělé a úžasné díly, které nám herci slibují už od ukončení natáčení, tak se mi chce brečet.

Postavy:

Nevím, co se děje Carol v její hlavince, ale měla by se rychle vzchopit. Tenhle styl chování neprospívá nikomu, ani jí, ani Maggie, ani nikomu jinému. A jestli šlo jen o to, aby odvedla pozornost od Maggie, pak to tedy dělala hodně špatně. Pokud si chtěla naposledy zavrzat s Tobinem, tak to měla udělat hned.

Maggie je teď silná bojovnice, která si stojí za svým rozhodnutím pořídit si dítě. Ospravedlňuje to bláboly typu, že si něco vybrala a bude svou cestu následovat, že nikdy nebylo chytré nechat se zbouchnout. Nebudu to komentovat, ale kdybych měla, tak to budou hodně šťavnaté výrazy.

Nejhorší scéna:
Naprosto a jednoznačně Carolin hyperventilační záchvat. Být já na místě jejich únosců vykopala bych jí zuby. Carol lapá po dechu, kroutí se u toho jako trubka a má zoufalý výraz v očích. Chcete vědět, co paní McBride neumí zahrát? Tady to máte.

Klady

+: Paula, postava zrzavé frajerky s bouchačkou, kterou hrála sexy lady jménem Alicia Witt...

+: Jediná akce, kde se něco konečně jakžtakž semlelo mezi uvězněnými zombíky v suterénu

Zápory

-: Carolina "transformace" v bipolárního lempla

-: Maggie, od té doby, co je těhotná a co se Glenn vrátil z pod popelnice se chová jako emancipovaná pinda

-: Rozhovory po vysílačce, které byly naprosto zbytečné a neužitečné

Hodnocení: 35%
Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

5 komentářů:

  1. Ty tu hejtuješ celou šestou sérii, která je jedna z nejlepších, ne-li nejlepší. Tvoje recenze jsou nuda, tvoje negativa vůči celé téhle sérii je nuda, ty jsi nudná. Prosím at Walking Dead recenzuje někdo jiný -__-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nehejtujte a nemluvte sprostě. A at to bude jak to bude, nic se nemění na tom, že holčina hejtuje každou epizodu živí mrtví.

      Vymazat
  2. Pokud chce autorka přednést svůj kritický pohled na epizodu, je to naprosto v pořádku. To, že se při tom neobejde bez vulgarit, už ale rozhodně v pořádku není. To je bez úrovně.

    OdpovědětVymazat
  3. Nevím, co považujete za vulgární, ale recenze prochází cenzurou, ale dobře pro jemné povahy své recenze budu upravovat tak, aby se zaměřovaly na okolní přírodu a kytky. Nehejtuju, kritizuju - píšu svůj pohled na "dílo" - o tom je recenze. Že se jeden z nejúspěšnějších seriálů v druhé polovině šesté řady takhle zkazil a zvrtnul v komerci a mainstream, aby nahnal zpět sledovanost za každou cenu (kterou zaplatila kvalita seriálu), není moje vina.

    OdpovědětVymazat