Živí mrtví: Kolik přeživších se prohání ve světě The Walking Dead?

Spočítal to jeden nadšený fanda.

Seriál The Walking Dead není zrovna sdílný, pokud jde o informace o tom, co způsobilo zombie apokalypsu nebo kolik lidí přežilo. A situaci zrovna nepomohl ani prequel/spin-off Živí mrtví: Počátek konce, který toho moc neprozradil. Ostatně, jde o záměr tvůrců komiksové předlohy, nevyslepičit toho příliš a nechat čtenáře/diváky tak trochu tápat.

Ovšem, to neznamená, že by někteří z nás rádi neznali detaily. Například to, kolik lidí je naživu. To je poměrně podstatná informace. Jsou jich miliony nebo snad tisíce?

Odpověď se pokusil najít nadšenec jménem Matt Lieberman, který se rozhodl to spočítat s pomocí různých indicií z komiksu a seriálů. Například se zaměřil na dobu, kdy apokalypsa propukla, což zjistil díky tomu, jakou technologii používají postavy v Fear the Walking Dead. Přišel na to, že výrobky společnosti Apple, které jsou v seriálu k vidění, pocházejí zřejmě z roku 2012. Dál si všímal například oblečení, aby určil roční období (měl by to být leden).

Ve statistikách pak vyhledal to, kolik lidí v dané době žilo na naší malé modré planetě a použil informace z komiksu, kde bylo řečeno, že poměr chodců a lidí je 5 000:1. Poté bral v potaz ještě různé jiné aspekty (například, kolik dnů uběhlo od počátku apokalypsy až do událostí v šesté sérii) a nakonec vyrukoval s číslem 382 885 přeživších.

Samozřejmě, je to jen teorie a existuje až příliš proměnných, aby se dalo brát jako něco, co je vytesáno do kamene, ale zajímavé domněnka to rozhodně je.

V následujícím videu pak Matt vysvětluje, jak přesně se k danému počtu dopracoval.



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat