Simpsonovi: Víc než 22 000 lidí žádá tvůrce, aby z Lízy udělali veganku

Vegetariánka už jim nestačí.

Líza ze seriálu Simpsonovi je vegetariánka. To není žádné tajemství, jako spousta těch, kteří nejí maso, to ráda zdůrazňuje. Vegetariánkou je už do roku 1995. Stala se jí v epizodě Líza vegetariánkou. 

Ovšem, některým divákům to není dost a dali dohromady petici, která žádá tvůrce, aby posunuli Lízu na novou úroveň a udělali z ní veganku. Petici odstartoval mladík jménem Matt Hanson, dlouholetý fanoušek Simpsonových, který nápad okomentoval takhle:

"Každou epizodu Simpsonových sledují miliony diváků, takže samozřejmě ovlivňují kulturní vědomí dneška. Simpsonovi jsou nejpopulárnějším animovaným sitcomem na světě. Mít Lízu jako veganku, to by byla velmi vlivná dějová linka, která by rozšířila povědomí o veganství - filozofii, která se ve svém jádru snaží udělat ze světa lepší místo. Četl jsem vyjádření lidí, kteří se přiznali k tomu, že na ně měla Líza velký vliv nebo, že pro ně byla inspirací, která jim pomohla stát se lepším člověkem, když je ostatní z okolí příliš nepodporovali."

A Hanson není sám, kdo by rád viděl Lízu jako veganku. Petici v současné chvíli podepsalo víc než 22 tisíc lidí. Na petici se můžete podívat (a klidně se k ní přidat) tady.

Chtěli byste z Lízy veganku nebo vás takové věci vůbec netrápí? 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

2 komentářů: