Živí mrtví: Představitel Negana rozumí naštvání fanoušků. A jaká byla sledovanost finální epizody?

Ano, ano, ještě pár dnů se to bude řešit. POZOR, SPOILERY!!!

Jen málokterá epizoda The Walking Dead vyvolala tolik negativních reakcí jako právě finále šesté řady (recenze). A důvod je prostý, nezjistili jsme, koho Negan (Jeffrey Dean Morgan) zabil s pomocí své basebalové pálky Lucille.

Představitel ikonického záporáka Jeffrey Dean Morgan k rozčílení diváků poznamenal:

"Rozumím frustraci fanoušků; Chápu to, abych tak řekl... Věřím těmto scenáristům a showrunnerům. Oni vědí, co dělají; spousta lidí sledovala šest řad a já věřím, že se vrátí, aby viděli s kým se Lucille seznámila a jak bude příběh pokračovat v růstu." 

Pokud jde o mě, já zase tak velkou důvěru ve tvůrce nemám. V šesté řadě udělali několik kiksů, které nepotěšily hromadu lidí (Glennova předstíraná smrt, nezáživné zimní finále a teď tento cliffhanger) a budou se muset hodně snažit, aby naštvané diváky uklidnili. Oni sice slibují, že uvidíme něco, co ospravedlní otevřený konec, ale nejsem si jistý, co by to muselo být, abychom si řekli "Jo, ten cliffhanger byl dobrý nápad."

Teď se ještě podívejme na to, jak si daná epizoda vedla, pokud jde o diváky. Závěrečný díl šesté řady sledovalo 14,2 milionů lidí, z toho bylo 8,8 milionů z (pro televizní stanice nejdůležitější) skupiny lidí ve věku 18 - 49 let. Rating byl 6,9. To je lepší výsledek, než měly všechny předchozí epizody z šesté řady mimo premiéry, která bylo s ratingem 7,43 o něco úspěšnější.

Ovšem, radost stanici AMC asi trochu kalí fakt, že se závěr páté řady setkal nejen s lepším hodnocením a přijetím ze strany diváků, ale také si ho pustilo 15,8 milionů diváků.

Stále platí, že si seriál vede velmi dobře, pokud jde o sledovanost, ale určitý (a ne malý) odliv lidí je znát.

Baví vás stále Živí mrtví?

Zdroj: EW, Deadline

Pozn: Rating udává procento lidí ve věku 18 - 49 lidí, kteří sledovali daný pořad. Jde o podíl ze všech osob v tomto věku, nejen těch, které měly zapnutou televizi. 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů:

  1. Baví :) Šestá série je dokonnce i nejlepší :) A během šesté série tvůrci poprvé nelhali...první tři epizody byly bomba a objevil s Negan :D

    OdpovědětVymazat