Živí mrtví: Tipujeme, koho zabil Negan. A kdo zemře podle diváků?

Hádáme, komu rozbil Negan hlavu. POZOR, SPOILERY!!!

Nejsem určitě sám, kdo je poněkud rozladěn z toho, jak tvůrci pokazili  jinak povedené finále (recenze) šesté řady The Walking Dead nepovedeným cliffhangerem. Čekat celou řadu na to, koho Negan (Jeffrey Dean Morgan) při svém představení zabije a pak zjistit, že tvůrci vsadili na nejlacinější otevřený konec, který jen mohli zvolit a nechají nás čekat pár měsíců, než zjistíme pravdu? To tedy nebyl nejlepší krok.

Pojďme si ale tipnou, koho Negan seznámil se svou pálkou Lucille. Na výběr měl z těchto postav.

Rick (Andrew Lincoln)

Status v komiksu: Živý


To je velmi ale velmi nepravděpodobná možnost. Na to tvůrci určitě nemají "koule" nechat zemřít Ricka, který je s diváky od prvního dílu. Ne, že by byl úplně nejoblíbenější postavou, ale určitě je jedním z pilířů seriálu a tak by bylo hodně velkým překvapením, kdyby Negan odpravil právě jeho. Naopak, dá se čekat, že sedmá řada se bude točit kolem konfliktu těchto dvou pánů.

Carl (Chandler Riggs)

Status v komiksu: Živý


Před pár měsíci bych vůbec neprotestoval, kdyby to byl zrovna Carl, koho by Negan zabil. Ale v posledních dílech je mnohem snesitelnější (možná proto, že není tolik vidět), takže mi nebude vadit, když ho budeme potkávat dál. Navíc, v komiksové předloze se mezi ním a Neganem vytvořilo zajímavé pouto, které by mohlo dobře fungovat i na obrazovkách. Pochybuji tak, že to byl právě on, koho si Negan podal.

Glenn (Steven Yeun)

Status v komiksu: Zabit Neganem


Pokud by se tvůrci drželi komiksové předlohy, pak to bude právě Glenn, z jehož hlavy zůstane jen krvavá kaše. Já pořád chci věřit tomu, že jeho fingovaná smrt u kontejneru byla záměr, kdy tvůrci chtěli diváky uchlácholit tím, že je tenhle sympaťák v pohodě a pak šokovat, když nechají Negana, aby Glenna zabil. Možná by to mnohé naštvalo, ale mně by to přišlo jako docela odvážný a zajímavý krok.

Maggie (Lauren Cohan)

Stav v komiksu: Živá


Spekuluje se ale o tom, že by mohli tvůrci "prohodit" osudy Glenna a Maggie a nechat zemřít právě ji. Je to sympatická postava, jejíž odchod by mnohé zasáhl. Na druhou stranu, v komiksu se její osud vyvíjel zajímavým směrem a ukázalo se, že je to zkušená vůdkyně, takže by byla škoda o ni přijít. Upřímně, příliš nevěřím, že zemřela právě ona. A doufám, že ne.

Daryl (Norman Reedus)

Stav v komiksu: Napsán speciálně pro seriál


Stejně jako u Ricka, i v tomto případě silně pochybuji, že by na to tvůrci měl odvahu. Daryl je jedním z favoritů fanoušků a diváci by hodně peskovali, kdyby to byl právě on, komu by praskla hlava jako kokosový ořech. Nepředpokládám tak, že by filmaři chtěli riskovat demonstrace před sídlem AMC a nechali umřít Daryla.

Michonne (Danai Gurira)

Stav v komiksu: Naživu


Michonne je také hodně oblíbená, ale její odchod by diváci zvládli asi lépe než Darylův. Navíc by to bylo scenáristům podobné, kdyby ji nechali začít si něco s Rickem, dát lidem pocit, že na tyhle dva čekají pěkné chvilky a pak nechat jednoho z nich zemřít. A jelikož Rick to skoro jistě nebude, pak by to mohla být Michonne. I když by mě to mrzelo, pro holky s katanou mám slabost.

Sasha (Sonequa Martin-Green)

Stav v komiksu: Napsána speciálně pro seriál


V podobné situaci je ale i Sasha. Začíná to vypadat, že by s Abrahamem mohla konečně zažít chvíli klidu, ale to tvůrci nemají zrovna v lásce, dopřát postavám trochu štěstí. Sashe tak hrozí docela slušné riziko s ohledem na to, že je poměrně podstatnou postavou, ale ne tak podstatnou, aby její ztráta způsobila vlnu negativních reakcí ze strany publika. Sasha by to určitě být mohla.

Abraham (Michael Cudlitz)

Stav v komiksu: Zabit Dwightem


Stejně tak Abraham. Nejen, že jeho komiksová předloha je mrtvá, ale vypadalo to, že si Abraham začne něco pěkného se Sashou. Fungující vztah je v The Walking Dead skoro zárukou blížící se smrti. Plus je tu ta věc, že je Abraham čím dál oblíbenější, ale zatím ne na úrovni Daryla. Takže by se tvůrci nemuseli obávat toho, že jim někdo vypálí dům, pokud Abraham zemře.

Eugene (Josh McDeremitt)

Stav v komiksu: Naživu


Abych se přiznal, tak u Eugena vůbec nevím, zda je v reálném ohrožení. Je to zajímavá postava, ale nejsem si jistý, jestli tak zajímavá, aby naplnila prohlášení tvůrců, že musí přichystat něco, co ospravedlní otevřený konec šesté řady. A mají co žehlit. Ovšem, nejsem si úplně jistý, jestli by smrt Eugena byla dostatečnou "náplastí" na bolístku způsobenou cliffhangerem.

PODOBNÉ ČLÁNKY: MUSÍME NATOČIT NĚCO, CO TO OSPRAVEDLNÍ, ŘÍKAJÍ TVŮRCI O FINÁLE ŠESTÉ ŘADY

Rosita (Christian Serratos)

Stav v komiksu: Zabita Alphou


Podobným případem je podle mě Rosita. Není úplné "křoví", ale pochybuji, že by její smrt měla takový dopad, aby ospravedlnila několik měsíců čekání. Tím neříkám, že je v bezpečí, ale pokud zemře, tak předpokládám, že nebude sama, ale poslouží spíše jako "předehra" pro nějakou podstatnější postavu.

Aaron (Ross Marquand)

Stav v komiksu: Naživu


Budu se opakovat, ani Aaron není tak důležitou postavou, aby byl jeho odchod extrémně bolestný pro publikum. Neměl zatím dost prostoru, aby si k němu divák vytvořil nějaké silnější pouto. Spíše tedy očekávám, že on se s Lucille blíže neseznámí. Je pravda, že měl pár zajímavých okamžiků, ale zatím výrazněji nepromluvil do příběhu. A pokud tvůrci chtějí zažehnat rozhořčení z finále šesté řady, pak by měli vybrat někoho jiného, na kom se Negan vyřádí.

Anketu vyhlásil také server TVline, který se ptal diváků, ale nabídl jim jen čtyři jména.

Glenn - 56,84 %

Daryl - 24,09 %

Michonne - 10,25 %

Maggie - 8,82 %

Kdo podle vás zemřel?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

2 komentářů:

  1. Upozorňu to kdo čte je tam možný spoiler

    Podle mě se pokusi zabit Carla došel jsem k tomu diky toho že říkal "vyřizni si aji to druhé oko ať můžeme pokračovat" nebo něco na tenhle styl ale zase je pravda že Carl ma takovou smulu ze v každe serii se mu něco stane takže dle mého názoru tam boucha Carla ale Carl přežije jenom bude mít něco s hlavou

    OdpovědětVymazat