Živí mrtví: The Walking Dead jsou nejúspěšnějším seriálem současnosti. Už čtvrtým rokem

Sledovanost sice klesá, ale pořád je skvělá.

Teď pomineme kritiku, kterou seriál schytal za situaci s Glennem (Steven Yeun), nezáživné zimní finále nebo ne zrovna úchvatný otevřený konec v závěru šesté řady (recenze), ale zaměříme se na úspěšnost The Walking Dead.

Ti už roky patří ke gigantům, pokud jde o sledovanost. A přestože ta v poslední době klesá, pořád seriál generuje čísla, za která by jiné projekty děkovaly televizním bohům.

Živí mrtví už počtvrté potvrdili svou pozici nejsledovanějšího seriálu v nejdůležitější divácké skupině lidí ve věku 18 - 49 let. Průměrná sledovanost jednotlivých epizod šesté řady je 18 milionů lidí celkem. Ve skupině 18 - 49 let je to 11,5 milionů diváků a ve skupině 25 - 54 let pak 11,3 milionů diváků.

Jde o součet osob, které se dívaly v den premiéry a poté v následujících 3 dnech například díky streamovacím službám.

A je samozřejmé, že takové výsledky AMC těší. Jeho prezident Chris Collier úspěch okomentoval takhle:

"Víme, jak výjimečné je mít seriál číslo jedna čtyři roky v řadě a podělit se na AMC o finále šesté řady s více než 18 miliony fanoušků, nemluvě o následných vášnivých a oceňujících konverzacích. Takže, poté, co jsme uzavřeli tuhle řadu, hlavně a především nám vyvstalo na mysli srdečné ´děkujeme´. Díky všem těm, díky kterým může ´The Walking Dead" vznikat, ať už těm, kteří pracují v ´zombie trojúhelníku´ Los Angeles - Senoii - New York, tak fanouškům z celého světa. Na moment teď odložíme Lucille a necháme pálky pro baseball až do našeho říjnového návratu." 

No, ono možná finále zhlédlo 18 milionů lidí, ale zhruba 17 999 992 jich bylo naštvaných, když skončilo. Tak jsem zvědav, kolik diváků se v říjnu pustí do sledování další řady a kolik jich vydrží rozčílených a už se nebudou chtít dívat.

Překvapuje vás, jak jsou The Walking Dead úspěšní?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat