Chicago Fire: Proč požáry v seriálu neodpovídají realitě?

Tvůrci museli jednu věc utlumit.

Scény s hašením požárů sice nejsou největším lákadlem seriálu Chicago Fire, tím je spíše sympatické obsazení a propletené vztahy mezi postavami, ale samozřejmě, že momenty, kdy hlavní hrdinové bojují s ohněm k seriálu neodmyslitelně patří. A přestože se tvůrci snaží, aby požáry působily, co nejrealističtěji, museli jednu věc pozměnit.

To prozradil Steve "Chik" Chikerotis, který na Chicago Fire pracuje jako technický poradce a původně se živil jako hasič:

"Jedinou výjimkou - a je to něco, kvůli čemu mi hasiči pořád volají, ale chápou to - je, že kouře je o 90 procent méně, než v případě skutečných událostí. Pokud byste teď zavřeli oči, to je to, co vidíme během průměrného ohně. Nebyla by to televizní show; byla by to radiová show. Takže jsme museli umírnit oheň. Všechno ostatní je velmi přesné. Někdy něco utlumíme ve srovnání se skutečnými událostmi, které se odehrály, protože skutečný život by pro lidi nebyl uvěřitelný." 

Asi se shodneme na tom, že utlumení dýmu je lepší, než kdybychom sledovali šedou obrazovku plnou kouře. Nikdo asi nemůže očekávat, že úplně vše bude realistické. A jak Chik naznačil, někdy může skutečnost paradoxně působit neuvěřitelně a je lepší ji trošku poupravit.

Jste fanoušky seriálu?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat