Hra o trůny: Co se stalo v Dorne podle knih?

Děj se od seriálu výrazně liší. POZOR, SPOILERY!!!

Hra o trůny už dějově knihy předběhla, takže je jasné, že příběh předlohy a seriálu nebude totožný (což se ostatně stalo v minulosti už mnohokrát) a platí to i pro události v Dorne.

George R.R. Martin nedávno zveřejnil kapitolu z chystané knihy Vichry zimy a ukázalo se, že se její příběh docela liší od toho, co jsme viděli na obrazovkách:

"Prince Trystane zůstal v bezpečí ve Slunečném oštěpu poté, co byl necitlivě oddělen od princezny Myrcelly..."

V knize hraje výraznou roli postava jménem Arianne Martell, která se v seriálu vůbec neobjevuje a je to škoda. Arianne je charismatická žena, kterou by člověk neměl podceňovat. Jde o dceru prince Dorana, která má v plánu svrhnout Lannistery a hodlá k tomu využít Myrcellu (v knihách nebyla otrávena). 

V seriálu se vyskytuje pouze princ Doran (Alexander Sidding) a jeho syn Trystane (v knize nebyl zabit). 

Takže zatímco ve Vichrech zimy máme ambiciózní Arianne, v seriálu nám zbyla Ellaria Sand (Indira Varma) a tři dámy zvané Píseční hadi, které zabily jak Dorana, tak Trystana (Toby Sebastian). Ovšem je tu jeden problém, žádná z těchto žen nemá právo na trůn, takže je otázka, co mají v plánu. 

Je tedy škoda, že se Arianne v seriálu nevyskytuje. A není tak divu, že spousta lidí kritizuje to, jak scenáristé s dějovou linkou v Dorne pracují.

Jak se vám (ne)líbí scény z Dorne?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat