How to Get Away with Murder: Italská televize sestříhala gay scénu

Italové jsou zřejmě puritáni.

Seriál Vražedná práva docela často nabízí slušně žhavé erotické scény a to i s homosexuální tématikou. Jasně, že se najde pár těch, které to pobouří, ale většina amerických diváků to bere tak, jak by měla, tedy v pohodě.

Ovšem, to neplatí pro všechny země a překvapivě mezi ně patří i Itálie. V minulém týdnu italská televize Rai 2 odvysílala první díl seriálu, ve kterém byla sestříhán milostný moment mezi dvěma mužskými postavami. A protože to vyvolalo slušné pozdvižení, stanice se rozhodla k celé situaci vyjádřit:

"Nedošlo k cenzuře, ale spíše ke přehnané zdrženlivosti zapříčiněné individuální citlivosti těch, kteří byli poprvé zapojení do přípravy edice tohoto seriálu. Rozumím naštvání, ale rád bych zdůraznil, že po letech a letech výhradě policejních seriálů Rai2 začala nabízet i obsahově odlišné tituly, jako Jane the Virgin, která je o náhradním mateřství. I tyto kontroverze nám pomáhají k tomu, abychom v budoucnu udělali správné kroky. Nové volby pro náš program demonstrují, že RAI-2 bude více citlivé ke komplexitě moderního světa." 

Bylo naznačeno, že nešlo o rozhodnutí televize, ale o krok jednoho za zaměstnanců. Což je docela zvláštní, nějak se mi nechce věřit, že by nějaký pracovník měl odvahu editovat seriál, aniž by se poradil s někým na vyšším místě.

K situaci se vyjádřila i producentka seriálu Shonda Rhimes, která na svém Twitteru napsala:

"TOHLE. Cenzura jakékoliv lásky je neomluvitelná." 

Není to poprvé, co Rai 2 provedla něco podobného. Pohrála si také s filmem Zkrocená hora (2005) a upravila homosexuální obsah. Zajímalo by mě, co z filmu zbylo, když je jeho hlavním námětem vztah mezi dvěma muži.

Zdroj: Corriere
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat