Hra o trůny: Herci ze seriálu žádají EU, aby dělala víc pro uprchlíky

Co chtějí představitelé Cersei, Aryi a Davose po vůdcích Evropské unie?

Bez mučení se přiznám, že nejsem úplně fanouškem toho, když se herci intenzivně zapojují do politických témat, na druhou stranu, je to jejich svaté právo, vyjádřit názor, takže jim to nevyčítám. 

Vděčným tématem pro celebrity je aktuálně uprchlická krize a právě té se týkají prohlášení Leny Headey (Cersei Lannister), Maisie Williams (Arya Stark) a Liama Cunnighama (ser Davos) z Game of Thrones, kteří apelovali na zástupce Evropské unie, aby udělali víc pro cca 57 tisíc uprchlíků ze Sýrie, kteří jsou aktuálně v Řecku. 

Zdroj: Zimbio
Zmíněná trojice navštívili Řecko, kde se setkala s lidmi z Afghánistánu a Sýrie, kteří utekli před válečným konfliktem a samozřejmě to herce zasáhlo a snaží se s tím něco udělat. 

Lena k tomu poznamenala:

"Tihle bystří, tvrdě pracující lidé chtějí jít domů. Chtějí se vrátit ke svým komunitám a sousedům. Chtějí, abych se jejich děti dál vzdělávaly. Chtějí, aby pokračovaly na univerzitách a oni se tu zasekli. Zasekli se. A jsou neuvěřitelně smutní. Pochopitelně. Můžeme pro ně udělat víc. Musíme pro ně udělat víc." 

Maisie zase pronesla:

"Pro mě je to o dětech... dětech, které mají velký potenciál, spoustu nadějí a snů. Kde je lidskost, která akceptuje to, že strádají v uprchlických kempech - v Evropě?"

Chápu jejich pohled na věc a dodávám, je mi jasné, že uprchlíci asi nemají zrovna velké pohodlí. Ovšem, také si dovolím poznamenat, že jistě není snadné zajistit příjemné podmínky pro život pro desítky tisíc lidí, kteří se valí na Evropu. 

Ale jelikož na toto téma nejsem expert, nebudu se v tom víc šťourat a nechám to na těch, kteří tomu rozumějí lépe. 

Jaký je váš názor na to, když herci "fušují" do politiky? 


Zdroj: Deadline

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat