Hra o trůny: Které postavy se měly původně dožít konce knižní série?

Uhodnete?

Jestli je ve Hře o trůny něco jisté, tak to, že to nemá nikdo jisté. Klaďasové, záporáci, ženy, muži, děti, umírají všichni bez rozdílu. Autor knižní předlohy George R.R. Martin se s tím rozhodně nepáře. Stejně tak tvůrci seriálu, kteří už stačili odpravit několik postav, které v knize pořád žijí.

Spousta lidí se tím pádem děsí toho, že přijdou o své oblíbence. A nejsou to obavy neoprávněné. Do konce knižní série nám zbývají dva díly, do konce seriálu dvě řady a je jasné, že se dočkáme ještě hromady úmrtí.

Není vůbec jisté, kdo se dožije konce, ale v roce 1993 to jisté bylo. Tehdy totiž George poslal dopis svému vydavateli, ve kterém uvedl následující:

"Pět ústředních postav to zvládne napříč všemi třemi díly, nicméně z dětí se stanou dospělí a během tohoto procesu změní svět i samy sebe. V tomto smyslu je má trilogie skoro generační ságou, vyprávějící životní příběhy těchto pěti postav, tří můžu a dvou žen. Pětice těchto klíčových hráčů je Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen a tři děti ze Zimohradu, Arya, Bran a bastard Jon Snow."

Určitě jste si všimli jedné věci a to, že původně bylo zamýšleno, že série Píseň ledu a ohně bude mít jen tři díly. Nakonec jich ale bude sedm. Na vydání šestého jménem Vichry zimy se čeká, následovat bude Sen o jaru, který ságu zřejmě uzavře.

Jinak, co se týče zmíněných hrdinů, tak všichni zatím žijí, ale to neznamená, že to někdo z nich neschytá. Od roku 1993 uběhla dlouhá doba a Martin jistě přehodnotil některá svá rozhodnutí.

Jestli se to týká i někoho z této pětice, to těžko říct.

Kdo se podle vás dožije konce seriálu?
Zdroj: TechInsider

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat