Simpsonovi: Tvůrci telefonu iPhone se inspirovali u Simpsonových

V čem?

Simpsonovi jsou kultovním projektem, o tom asi není třeba diskutovat. Všichni známe hlavní postavy, hlášky a spousta z nás má doma nějaký ten předmět ze seriálu. Kromě toho Simpsonovým vděčíme za hodiny a hodiny zábavy.

Ale nejen za ně Jak se ukázalo, Simpsonovi se stali inspirací (nebo spíše varováním) při tvorbě mobilního telefonu iPhone.

Možná si vybavíte scénu, ve které Dolph napsal na svém PDA "Beat Up Martin", ale autokorekce opravila text na "Eat Up Martha".

A během rozhovorů s bývalými i současnými zaměstnanci společnosti Apple vyšlo najevo, že tehdejší viceprezident společnosti Scott Forstall trval na tom, že klávesnice iPhonu musí být skvělá a nesmí "zlobit" jako ta v Simpsonových. Klávesnice se tak stala jednou z hlavních priorit, což potvrdil i bývalý šéf inženýrů Nitin Ganatra:

"Když jste slyšeli lidi mluvit a použili slova ´Eat Up Martha´, v podstatě to znamenalo odkaz na fakt, že potřebujeme, aby byla klávesnice skvělá. Museli jsme se ujistit, že metody zadávání textu bude na téhle věci fungovat..."

Designéři iPhonu samozřejmě nechtěli, aby docházelo k něčemu podobnému a tak dřeli jako koně, aby tomu předešli a nedělo se to, co jsme viděli na obrazovkách.

Jak je vidět, Simpsonovi ovlivňují i obory, u kterých by to člověk nečekal.

Zdroj: Fastcodesign
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat