Star Trek: Představitel Sulua není nadšený z toho, že se z postavy vyklubal gay

Co mu vadí?

Je to jen pár hodin, co vyšlo najevo, že má Sulu (John Cho) z novodobé filmové série raději kluky, než holky. Jinak řečeno, Hikaru Sulu je gay. Ovšem, není to něco, co by nadchlo představitele seriálového Sulua George Takeie.

Ten je mimochodem homosexuál, ale ani tak mu to neudělalo zrovna radost. Má dojem, že to není úplně to pravé ořechové, když byl Sulu ve světě stvořeném Genem Roddenberrym původně heterosexuál:

"Jsem potěšen, že je tam gay postava. Naneštěstí to překrucuje tvorbu Genea, do které vložil tolik úsilí. Myslím, že je to opravdu nešťastné."

Herec naznačil, že by byl raději, kdyby se ve filmu objevila nová homosexuální postava. Přesto ale, když ho Cho kontaktoval, mu dal rady, jak danou postavu, respektive odhalení její orientace, ztvárnit:

"Buď nápaditý a vytvoř postavu, která má historii jako gay, místo toho, aby to byl Sulu, který byl heterosexuální celou dobu a najednou bylo odhaleno, že svou sexuální orientaci skrýval."

A co říká Cho na to, že jeho postava bude "na kluky"?

"Líbil se mi přístup, kdy se z toho nedělá velká věc a doufám, že i my jako druh míříme k tomu, abychom nepolitizovali lidskou orientaci." 

Nový film Star Trek: Do neznáma má českou premiéru 18.8. tohoto roku.

Zdroj: THR

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat