Star Trek: Zachary Quinto brání to, že je Sulu na kluky

Pánové se neshodli.

Včera jsem psal o tom, že představitel Sulua z původního seriálu Star Trek George Takei není nadšený z toho, že se ve filmu Star Trek: Do neznáma vyklube ze Sulua gay (celý článek). Následně na to se ale ozval Zachary Quinto, který ve filmech ztvárňuje Spocka. Ten rozhodnutí obhajuje:

"Jako člen komunity LGBT (lesbických, gay, bisexuálních a transsexuálních osob, pozn. redakce) jsem byl zklamán faktem, že byl George zklamán. Chápu, že má svou osobní cestu a jeho vlastní osobní vztah k této postavě, ale víte, jak jsme upozornili v prvním filmu Star Trek z roku 2009, vytvořili jsme alternativní vesmír. Mou nadějí je, že George bude eventuálně posílen enormně pozitivní podporou speciálně od mladých lidí, které potěšilo a inspirovalo opravdu vkusné a krásné ztvárnění něčeho, co si myslím, že je přijetím a zahrnutím do našich společností napříč světem a tak by to také mělo být."

Upřímně, z mého pohledu je kvůli tomu příliš velké halo. V seriálu Sulu gay nebyl, v nových filmech je. Hotovo, tečka, není důvod to dál řešit. Ostatně i představitel novodobého Sulua John Cho poznamenal, že je fajn, že se ze sexuální orientace jeho postavy nedělá věda.

Očividně to ale neplatí pro všechny a někteří se tím zabývají asi víc, než by měli.

Star Trek: Do neznáma má premiéru 18.8.2016.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat