5 nejlepších her inspirovaných Simpsonovými

Které videohry inspirované kultovním seriálem prostě stojí za zkoušku?

Simpsonovi jsou s námi desítky let, mají miliony fanoušků po celém světě a jednoduše jsou legendární, takže se neustále hledají nové cesty, jak na nich vydělat. Hodně oblíbeným způsobem jsou hry. Těch vzniklo slušné množství, ale ne všechny jsou extra povedené. Naštěstí je i pár těch, které stojí za pozornost.

5. The Simpsons Pinball Party

Tohle asi není něco, co si pořídíte domů, přece jen, pinballové "mašiny" zaberou dost místa, ale rozhodně byste si pinball inspirovaný Simpsonovými měli alespoň vyzkoušet. Podle některých jde o jeden z nejkomplexnějších pinballů všech dob a to už je pochvala, která něco znamená, když si člověk uvědomí, kolik pinballů existuje.




4. Krusty´s Fun House

Ve hře z roku 1992 se ujmete postavy Krustyho, který se musí zbavit hromady krys. A je to zábavnější, než to zní. Řešíte různé hádanky, puzzle a samozřejmě se setkáte i se starými známými ze seriálu jako je Levák Bob, Bart nebo Homer.




3. The Simpsons Game

Tenhle titul není zase tak starý, vyšel v roce 2007 a je hodně volně založený na Simpsonovi ve filmu (2007). Ovládáte čtyři z pěti členů rodiny Simpsonových, kdy má každý speciální schopnosti, které vám pomohou posunout se ve hře dál. The Simpsons Game se dočkala chvály za vizuály a humor a dokonce získala cenu za nejlepší hru inspirovanou filmem nebo seriálem během udílení cen Spike Video Game Award.



2. The Simpsons: Hit & Run

Třináct let starý projekt se okatě inspiruje u GTA, ale to není zákonitě špatná věc. Naopak, v tomto případě jde o povedenou "kopii", respektive parodii GTA. Hra si vysloužila pochvaly ze strany kritiků i hráčů (a nejen za to, že postavy namluvili herci ze seriálu) a prodejnost také nezklamala, hráči si koupili více než 3 milionů kusů.




1. The Simpsons

Titul pro arkádové automaty z roku 1991 byl teprve druhou hrou inspirovanou Simpsonovými. Ovládali jste jednoho ze čtyř členů rodiny Simpsonových a vaším cílem bylo zachránit Maggie. The Simpsons byla jednoduchá mlátička, ale zábavná a není tak divu, že je některými označována za jednu z nejlepších her inspirovaných animovanými seriály. Je tak škoda, že byl projekt sice v roce 2012 uveřejněn na Xbox Arcade Live a Playstation Network, ale později byl odstraněn. Jaký byl důvod? Těžko říct.



Kterou hru Simpsonovi máte nejraději?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat