Defenders: Představujeme hrdiny chystaného komiksového seriálu

Partička je kompletní. Pojďme se s ní seznámit.

Vím, že to není třeba připomínat, ale pro jistotu. Streamovací společnost Netflix a komiksový Marvel uzavřely dohodu, jejímž výsledkem je několik seriálů. Sólovky Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist a nakonec týmovka Defenders. Nedávno ještě přibyl Punisher, ale ten zřejmě nebude součástí hlavního obsazení Defenders.

Seriál by měl být k dispozici někdy v průběhu příští roku a zatím není jasné, kolik epizod bude mít, ale mělo by to být něco mezi 4 až 8.

Pokud jde o historii Defenders, tak ti se poprvé objevili na stránkách komiksů v roce 1971 v Marvel Feature #1. Stvořili je Roy Thomas a Ross Andru. Původními členy byli Silver Surfer, Namor, Hulk a Doctor Strange. Televizní tým bude výrazně jiný. Pojďme si tedy dámu a pány představit.

Matt Murdock/Daredevil (Charlie Cox)

Poprvé se objevil: Daredevil #1 (1964)

Stvořili ho: Stan Lee, Bill Everett

Schopnosti: Výtečná znalost bojových umění a akrobacie, vylepšené smysly (zrak mu nahrazuje takzvaný "radarový smysl")

Když byl Matt ještě kluk, spadl na něj barel s radioaktivních odpadem ve chvíli, kdy odstrčil do bezpečí muže, kterého málem srazil automobil. Matt přišel o zrak, ale jeho zbývající smysly se naopak výrazně zostřily. Poté, co byl Mattův otec zavražděn, když odmítl vzdát zápas, přijal Matt identitu Daredevila a vydal se na cestu za pomstou. Později se ale rozhodl bojovat nejen proti vrahům svého otce, ale proti všem podvratným živlům ve své domovské Hell´s Kitchen.

O popularitu Daredevila se výrazně zasloužil Frank Miller, který se ujal jeho příběhů v osmdesátých letech minulého století. A následně se "Ďábel z Hell´s Kitchen" objevil nejen v komiksech, ale také v animovaných seriálech, videohrách a dočkal se i vlastního filmu z roku 2003, který ale nebyl úplně povedený. Reputaci Daredevilovi napravil seriál od Netflixu/Marvelu, který se zatím dočkal dvou řad a byla potvrzena i třetí.

Jessica Jones (Krysten Ritter)

Poprvé se objevil: Alias #1 (2001)

Stvořili ji: Brian Michael Bendis, Michael Gaydos

Schopnosti: Nadlidská síla, v komiksu také létání

Jessica je bývalou superhrdinkou, která založila detektivní kancelář Alias Private Investigations. Později se přidala k týmu New Avengers společně se svým manželem Lukem Cagem.

Ale i její pubertální léta byla zajímavá. Na střední školu chodila Jessica s Peterem Parkerem (Spider-Man) a dokonce byla svědkem toho, když ho pokousal radioaktivní pavouk. Sama získala schopnosti podobným způsobem. Když se svým otcem jela domů z Disneylandu, kam jim dal lístky šéf jejího otce Tony Stark (Iron Man), došlo k nehodě a jejich auto se srazilo s vojenským konvojem převážejícím radioaktivní materiál. Její otec během havárie zemřel, ona byla několik měsíců v kómatu. Poté, co se probrala začala pomalu zjišťovat, že je nadlidsky silná, odolná a dokáže létat, i když to jí nikdy příliš nešlo.

Na střední škole pak byla byla u toho, když se Spider-Man utkal se Sandmanem a rozhodla se, že se také stane superhrdinkou. Poté, co její mysl ovládl záporák Killgrave a nutil ji páchat zločiny, pověsila svůj kostým na hřebík.

Luke Cage (Mike Colter)

Poprvé se objevil: Luke Cage, Hero for Hire #1 (1972)

Stvořili ho: Archie Goodwin, John Romita, Sr.

Schopnosti: Nadlidská síla, neproniknutelná pokožka, zrychlené uzdravování

V dětství byl Luke členem gangu, ale páchal jen drobné zločiny. V dospělosti se ale rozhodl, že nechce dělat ostudu své rodině a pokusil se žít normálním životem. Později se ale dostal do křížku s mafií a skončilo to tak, že byl v jeho bytě nastražen heroin a Luke byl zatčen. Ve vězení se zúčastnil experimentu, který se věnoval zrychlené regeneraci buněk. Výsledkem bylo to, že se Luke stal výrazně silnějším a odolnějším než běžný člověk. Díky tomu unikl z vězení a vrátil se zpět do New Yorku, kde se stal superhrdinou, který si ale za své služby nechal platit.

Po určité době se spojil s jiným superhrdinou a to Iron Fistem, stali se z nich nejlepší přátelé a spolubojovníci proti zločinu.

Danny Rand/Iron Fist (Finn Jones)

Poprvé se objevil: Marvel Premiere  #15 (1974)

Stvořili ho: Roy Thomas, Gil Kane

Schopnosti: Mistrovská znalost bojových umění, schopnost koncentrovat energii Či ve své pěsti, zrychlená regenerace, extrémní fyzická zdatnost

Otec Dannyho Wendell v dětství objevil mystické město K´un-L´un, kde si ho adoptoval jeho vládce (poté, co ho Wendell zachránil). Mladík tam strávil nějaký čas, ale později se vrátil do New Yorku. Tam se stal bohatým podnikatelem. Později se Wendell se svou ženou Heather, synem Dannym a spolupracovníkem Haroldem Meachumem vydali na expedici do K´un-L´un, ale během cesty Dannyho rodiče zemřeli. Danny poté zůstal v mystickém městě, kde trénoval bojová umění. Později se rozhodl vrátit zpět od New Yorku, kde se chtěl pomstít Haroldovi, protože zapříčinil smrt jeho rodičů. Danny ho ale nakonec nechal žít. Harolda ale stejně nečekala dlouhá budoucnost, zavraždil ho tajemný ninja a vina padla na Dannyho. Tomu se podařilo očistit své jméno a jako Iron Fist se rozhodl vydat na dráhu superhrdiny.

Jak se na seriál těšíte?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat