Hra o trůny: Smrt Ramsaye Boltona byla tak drsná, že se nedostala na obrazovky

Byla to až příliš brutální scéna.

Game of Thrones běží na kabelové televizi HBO, takže si tvůrci příliš nemusejí lámat hlavu s nahotou, vulgárními výrazy nebo násilím. Vždyť se v seriálu rozmačkávají a sekají hlavy, vypíchávají oči a provádějí další hodně brutální kousky. 

Ale přesto se čas od času objeví  moment, který je až příliš drsný na to, aby byl odvysílán. Příkladem budiž smrt Ramsaye Boltona (Iwan Rheon). Sansa (Sophie Turner) nechala jeho hladové psy, aby ho roztrhali na kusy, ale tenhle moment jsme neviděli v celé jeho kráse. Filmaři to nechali na divákově představivosti. 

Ovšem, prvotní plán byl ukázat vše v plné parádě. Jenže to bylo natolik krvavé, že se to do finálního sestřihu nedostalo. Původně jsme si měli užít pohled na to, jak psi utrhnou Ramsayovu čelist a odhalí jeho maso mezi kůží a dásněmi. To už ale bylo jednoduše moc a nakonec jsme byli tohoto pohledu ušetřeni.

Naštěstí se ale tvůrci speciálních efektů z Imagine Engine mohli vyřádit v jiných případech. Společnost obstarala všech 72 smrtí z šesté řady (22 mečem, 14 podříznutí, 1 kopím, 1 roztrhání psy...), A některé stály za to. Prozradil to jeden ze zaměstnanců Edwin Holdsworth: 

"Některé záběry byly hodně specifické, jako ty, kde byla něčí hlava rozmlácena o zeď. Abychom dosáhli správného vzhledu, natočili jsme, jak bylo rozmašírováno skutečné maso. Pro dané záběry jsme použili techniku, která fungovala i v případě jedné postavy, které byla utržena ruka. Abychom dosáhli potřebné úrovně brutality, museli jsme roztrhat nějaké maso na kusy... Vypadalo to díky tomu realističtěji!"

Pokud jde o "materiál", tak ho tvůrci shánějí velmi obyčejným způsobem. Zvířecí maso a mozky běžně nakupují v potravinách. 

A dá se předpokládat, že během sedmé řady budou muset do supermarketu zaskočit ještě mnohokrát. I když, zatím si mohou dát oddech, nová série se objeví až v létě, což je později než jsme zvyklí. A navíc bude mít chystaná řada méně dílů a to pouhých sedm. 

Vyhovovalo vám, že jsme neviděli smrt Ramsaye do detailu nebo měla být ukázána v plné kráse?

Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat