Westworld: Jak je na tom se sledovaností superdrahá sci-fi série stanice HBO?

Kolik lidí ji sleduje?

Seriál Westworld (recenze), který kombinuje prvky westernu a sci-fi, je rozhodně velkolepý. Ostatně, první řada prý vyšla na pěkných sto milionů dolarů. Samozřejmě je tak nutné, aby měl projekt u diváků úspěch. HBO je sice kabelová stanice, takže sledovanost hraje trošku jinou roli než v případě klasických televizí, ale i tak je počet lidí, kteří usednou před obrazovku důležitý.

Pokud jde o první díl, ten si v den premiéry pustilo 3,3 milionů lidí. Toto číslo obsahuje jak ty, kteří se dívali v telivizi, tak ty, kteří využili streamovacích služeb.

To není špatný výsledek, vlastně je nejlepší od roku 2014, kdy měl premiéru True Detective. Navíc, do dnešního dne první díl zhlédlo více než 6 milionů diváků.

Otázkou bylo, jak na tom bude druhá epizoda. Přece jen, na pilotní epizody se často plno lidí podívá jen ze zvědavosti a není vůbec ničím výjimečným, že poté sledovanost výrazně klesne.

Podle zveřejněných údajů se další díl zhlédlo 2,7 milionů lidí. Jde o předběžné výsledky, takže se očekává, že finální číslo bude ještě o něco vyšší. Navíc je nutné zmínit fakt, že novou epizodu HBO uvolnilo pro uživatele služeb HBO Now, HBO Go a HBO on Demand dříve. Důvodem bylo, že ve stejnou dobu, kdy měla druhá epizoda premiéru na obrazovce, běžela také velmi očekávaná druhá prezidentská debata.

Dva miliony a sedm set tisíc diváků je tedy slušný výsledek a tvůrci seriálu věří, protože podle herce Jamese Marsdena plánuji pět nebo šest řad. Ale být jimi, zatím bych se krotil.

První série nebyla zrovna laciná a HBO si tak jistě velmi dobře rozmyslí, zda bude chtít investovat do dalších řad. Pro seriál by tak bylo dobré, aby se u něj situace vyvíjela podobně jako u Game of Thrones, které sledovanost roste a roste.

Ale nedivil bych se, kdyby k tomu došlo i u Westworldu, protože se o něm mluví víc a víc a hlavně v superlativech.

Jak se vám zatím Westworld líbí?



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat