Herci z Živých mrtvých berou pořádné peníze. Ale na kolegy ze Hry o trůny se nechytají

Kolik berou hvězdy z oblíbených seriálů?

The Walking Dead a Game of Thrones aktuálně patří k nejpopulárnějším seriálům a velmi dobře jsou si toho vědomi i herci, kteří se v projektech objevují. Za svou účast tak můžou požadovat astronomické částky.

Nedávno proběhlo vyjednávání o nových smlouvách a to jak v případě Hry o trůny, tak v případě Živých mrtvých a pro herce to dopadlo více než dobře.

Začněme třeba The Walking Dead. Smlouvu na osmou řadu uzavřeli zatím dva herci a to Norman Reedus (Daryl Dixon) a Andrew Lincoln (Rick Grimes). První zmíněný si za jednu epizodu přijde na roztomilých 550 tisíc dolarů, Andrew Lincoln pak ještě o 100 tisíc více. Totožné částky budou dostávat i za sedmou sérii.

I to je ale podstatně méně peněz, než kolik vydělají Kit Haringon, Emilia Clarke, Lena Headey, Nikolaj Coster-Waldau a Peter Dinklage za jeden díl Game of Thrones v následujících dvou řadách.

Podle nových kontraktů dostane každý ze zmíněných herců za každou epizodu sedmé a osmé série 1,1 milionu dolarů.

Je to poměrně zajímavé, protože Živí mrtví k obrazovkám lákají výrazně vyšší množství diváků, než Hra o trůny, ale přesto herci z The Walking Dead mají zhruba poloviční honorář. Ale samozřejmě sledovanost je jen jedním z faktorů, který ovlivňuje mzdy, takže neplatí rovnice větší publikum = vyšší platy.

Jsou to zasloužené peníze nebo jsou herci přepláceni?

Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat