Arrow: Jak měl původně skončit seriál?

 Na to odpovídal jeden z tvůrců.

Komiksová série Arrow už je s námi nějakých pět let a přesně v to doufal jeden z tvůrců Marc Guggenheim, který měl už také vymyšleno, jak by mohl seriál skončit:

"V dané době (v roce 2012, pozn. redakce) existovala naděje, že seriál poběží pět let a vždy jsme předpokládali, že proložíme finální moment seriálu prvním momentem ze seriálu, mělo by to formu Möbiovy pásky. Určitá má část stále doufá, že bychom to mohli udělat. Ale nechci uměle prodlužovat přítomnost flashbacků (na víc než pět řad) a také nechci uměle useknout délku seriálu. Nebyla by to krásná elegantní věc, ale mé pět let staré já by to milovalo. Věci se ovšem mění a myslím, že díky tomu bude finále páté řady parádní."

Pokud tuto pásku neznáte, tak jde o přeložený proužek papíru, kdy pokud začnete kreslit z jakéhokoliv místa podélnou čáru, tak se po chvíli ocitnete na druhé straně pásky, ale následně skončíte na stejném místě, kde jste začali. 

Guggenheim naznačil, že přemýšleli o tom, že by závěrečná scéna seriálu byla proložena záběrem na Olivera (Stephen Amell) "šmírujícího" rybářskou loď, která by ho mohla zachránit z ostrova Lian Yu.

Jak ale víte, to se Oliver už ve flashbacích na ostrově není. Tvůrci se rozhodli, že jeho únik z "pekla" uspíší. Na druhou stranu, je možné, že se tam ještě podívá.

A také pro vás asi není tajemstvím, že pátá série bude poslední, která bude pravidelně prokládána flashbacky (respektive těmi, které se točí kolem Olivera).

Jinak řečeno, původní plán už zřejmě nevyjde a tvůrci pravděpodobně přijdou s jiným koncem.

Mrzí vás to nebo vám nebudou chybět?

Zdroj: TVline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

2 komentářů:

  1. Zjišťujte si informace, než začnete psát. Oliver sice tvrdil, že byl celých 5 let na ostově, ale už v první sérii se setkal ve Starcity s Bratvou (tuším 4-7 epizoda). Navíc v prvním díle mluvil na služku rusky, přitom před ostrovem rusky neuměl. Už v tu dobu tedy bylo jasné, že nemohl být na ostrově celých 5 let - jo, rusky by se naučit mohl, ale do Bratvy by se nedostal, natož aby se stal důstojníkem... V druhé sérii po uvěznění Sladea na Lian Yu (finále) navíc řekl, že nebyl celou dobu na ostrově... To, že opustil ostrov neznamená, že se tam nemohl vrátit, jak už jednou udělat. A jak to vypadá, tak se v Rusku něco po...e a uteče tam znovu. Nebo tam půjde jen kvůli zkončení jeho dobrodružství.... Celé to tedy bylo plánované. Navíc řikal, že doufal v 5 sérií. Nikdo i netrofne začít točit seriál o 5 sériích, když neví, co se bude odehrávat ve 2. Musíte mít plán do delší budoucnosti. (Např. WestWorld má momentálně plán na děj pro 5 sérií, potvrzené má všek jen dvě)

    Druhá věc. Flashbacky nekončí. Tvůrci na začátku série jasně řekli, že flashbacky budou pokračovat i dále. Jedinný rozdíl může být v tom, že se nemusí jednat o Oliverovy flashbacky. Mají tam dost postav, na které by se mohli zaměřit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůrci prohlásili, že pravidelné Oliverovy flashbacky končí, ale že je možné, že se dočkáme flashbacků jiných postav. Ovšem, předpokládám, že už jich rozhodně nebude tolik, na kolik jsme zvyklí. Upřímně řečeno si myslím, že se jich dočkáme spíše výjimečně.

      Vymazat